Moss heeft zin in Den Haag Moss heeft zin in Den Haag

“Jett Rebel is echt té getalenteerd”

, Hedske Vochteloo

Moss heeft zin in Den Haag

“Jett Rebel is echt té getalenteerd”

Hedske Vochteloo ,

Naar eigen zegge komen ze te weinig in Den Haag. Toch presenteerde Moss zondag 23 februari hun nieuw album ‘We Both Know The Rest Is Noise’ in boekhandel Paagman en deze vrijdag staan de heren op het Life I Live Festival. Daar hopen ze het Kerkplein plat te spelen. “We hebben er erg veel zin in, vooral omdat het in Den Haag is. Daar hebben we gek genoeg nog niet zo veel gespeeld”, begint zanger Marien Dorleijn (36) enthousiast. De reden is volgens hem dat er erg veel goede bands uit Den Haag komen.

De band is weer op volle sterkte na de komst van bassist Koen van de Wardt. “Het was een lange zoektocht naar een goede bassist”, vertelt Marien. Begin 2013 verving Koen de oude bassist Jasper Verhulst. “Het klikt erg goed tussen Koen en de band. Zijn enthousiasme en muzikaliteit maken hem zo goed. Sinds zijn komst voelen we ons als een nieuwe band. We zijn eigenlijk weer een gitaarbandje.” Tijdens de cd-presentatie in Paagman liet Koen al horen dat hij niet alleen zijn mannetje staat op de basgitaar. “Hij kan ook heel goed zingen. Zijn stem lijkt erg op die van mij”, licht Marien toe.
 
De rustige nummers op het nieuwe album zullen zeker een plekje krijgen op de setlist voor het Life I Live. Zo speelt Marien zelf erg graag het ingetogen ‘Slower end’. “Maar het mag van mij weer wat opwindender, dus we zullen ook zeker opzwepende nummers spelen. Maar Moss blijft wel Moss. Dat betekent echt niet dat we oude lullen worden, we gooien er gewoon graag rustige nummers doorheen.” De setlist voor deze vrijdag is nog blanco. In vroegere tijden stond vaak al vast wat er zou worden gespeeld. “Toen stond de setlist voor een paar optredens vast. Nu vinden we het leuker om de dag van tevoren of zelfs de dag zelf te beslissen. Moss is een democratie, dus we bedenken het samen. Het wordt veel interessanter wanneer je op het laatste moment bedenkt wat je wil spelen.”
 
Marien moet naar eigen zegge nogal wennen aan Koningsdag. “Voor alles moet een eerste keer zijn, maar het voelt heel anders aan dan Koninginnedag. Minder opwindend of zo.” De heren betreden altijd het podium op deze nationale feestdag. Ze komen er niet aan toe om zich zelf in het feestgedruis te storten. “Soms is dat best jammer. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om op de Vrijmarkt in Amsterdam op zoek te gaan naar oude muziekinstrumenten”, grinnikt Marien. Hij zou het wel weten als hij koning van Nederland zou zijn. “Elke dag Koningsdag natuurlijk. Elke dag Vrijmarkt en elke dag spelen.” In Den Haag hoopt hij wel nog een andere artiest mee te kunnen pakken. “Jett Rebel wil ik wel even zien. Die jongen is echt té getalenteerd.”
 
Aan feestjes vieren komen de mannen sowieso weinig toe. Er wordt druk getourd om hun nieuwe album te promoten. “Zo vier ik mijn eigen verjaardag ook nooit. Ik heb daar niet zo’n behoefte aan. Het liefst sta ik dan gewoon op het podium met de band.”
 
Moss is op vrijdag 25 april tijdens het Life I Live Festival te zien om 21.30 uur op het Kerkplein.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag