Maison du Malheur gaat knallen op het Life I Live Festival Maison du Malheur gaat knallen op het Life I Live Festival

“Er valt in de rest van Europa zoveel te halen”

, Farah Coppola

Maison du Malheur gaat knallen op het Life I Live Festival

“Er valt in de rest van Europa zoveel te halen”

Farah Coppola ,

Klassieke jazz, blues en swingende rock ‘n roll is het recept voor Maison du Malheur, de band rond zanger Jeroen Mesker, die ook banjo en gitaar speelt. De band heeft in 2013 hun album ‘Wicked Transmission’ uitgebracht op Excelsior Recordings en Tikkeboemtsjing. Ze hebben al spetterende optredens gegeven bij onder andere De Wereld Draait Door, 3FM, Radio 1 en Radio 6 en zelfs internationaal laten ze van zich horen. Zo is hun muziek gebruikt in een wereldwijde televisie- en reclamecampagne van Heineken.

Voor Maison du Malheur is het festivalseizoen begonnen en dat is heel wat anders dan de gebruikelijke clubshows. “Wij komen uit de clubs, dat is leuk en heel anders dan buiten spelen op festivals. Wanneer je in een club optreedt, kun je goed je muziek verzorgen. Bij festivals ga je het podium op, soundcheck, alle knoppen aan en gaan! Nu hebben wij het even gezien met clubshows en hebben we erg veel zin om naar buiten te gaan en lekker lawaai te maken!”, zegt frontman Jeroen enthousiast. 
 
Jeroen geeft aan ook druk te zijn met het schrijven voor het nieuwe album. De band wil graag haar nieuwe nummers uitproberen tijdens de festivals. “We willen niet van scratch de studio in en de platen later pas leren spelen. Een festival is dan lekker om nieuwe dingen uit te proberen. Het is heel fijn om de nummers die je op wil gaan nemen, goed in de vingers te hebben door ze vaak live gespeeld te hebben. Op die manier kunnen we platen echt laten klinken zoals wij dat willen, anders zijn ze te vers. Dus tijdens festivals gaan we nummers schrijven en in de set gooien. We zullen dan zien hoe het publiek reageert.” Na het festival seizoen gaat Maison du Malheur er dus even uit om het album op te nemen. 
 
De bandleden van Maison du Malheur hebben erg veel zin in het Life I Live festival. Als je van oude blues, jazz, piano’s, blazers en gitaarsolo’s houdt, ben je op de juiste plek bij het optreden vrijdag. Wat kun je van ze verwachten? Jeroen zegt: “Onze festivalinstelling, dus knallen! Totaal onvoorbereid kun je bij ons naar binnen stormen!”
 
Koningsdag gaat Jeroen verder niet echt vieren. Hij gaat een wel een rondje lopen door de stad, maar daarna gaat de band optreden in Arnhem en ‘s avonds in Antwerpen. Zou Jeroen zijn verjaardag ook zo uitgebreid vieren als de koning? “Geen idee hoe Willem Alexander het viert, maar ik vier het met minder mensen. Ik trek een fles witte wijn open, zorg voor een super ontbijt, ga wat muziek maken en lekker eten. En je bent pas niet meer jarig als je je ogen dicht doet wat mij betreft, dus als je twee dagen lang je verjaardag wil vieren ben je twee dagen jarig wat mij betreft.” Jeroen zou liever niet van plaats ruilen met onze koning. “Ik zou nooit koning willen zijn want ik denk niet dat ik dan nog veel aan optreden toe zou komen. Maar als ik koning zou zijn, dan zou ik liever koning van de wereld zijn. Ik zou dan wel veel willen veranderen in de wereld, maar er vooral voor zorgen dat iedereen genoeg te eten en te drinken heeft”. 
 
Het is duidelijk dat Maison du Malheur helemaal klaar is om te knallen op het Life I Live Festival. “We hebben net onze festival ladder eruit gegooid. We gaan behoorlijk wat in Europa gaan spelen. België, Frankrijk, Duitsland. Dat is allemaal nieuw voor ons. We hebben er erg veel zin in, want hoe je het ook wendt of keert, wij zijn maar een klein landje en er valt in de rest van Europa zoveel te halen.”
 
Maison du Malheur is op vrijdag 25 april tijdens het Life I Live Festival te zien om 23.45 uur op het Noordeinde.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag