De ideale festivalroute tijdens Life I Live volgens 3voor12 Den Haag De ideale festivalroute tijdens Life I Live volgens 3voor12 Den Haag

Tips van de Haagse redactie

, Redactie 3voor12 Den Haag

De ideale festivalroute tijdens Life I Live volgens 3voor12 Den Haag

Tips van de Haagse redactie

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ga je vanavond naar de vierde editie van het Life I Live Festival, maar heb je geen idee wat er speelt? Of wat de tofste optredens zijn die je niet mag missen? Dat kunnen we ons met negen buitenpodia en een uitgebreid binnenprogramma wel voorstellen. Daarom stelde de redactie van 3voor12 Den Haag een mooie festivalroute samen zodat je in ieder geval een stuk minder mist. Doe er je voordeel mee. Oh, en hebben we al gezegd dat je een beetje door moet lopen…?

19.00 uur Plaats: Sugar Boy and The Sinners
Een goed begin is het halve werk. De Leidse bluesband Sugar Boy and The Sinners wist al verschillende awards binnen te slepen, zoals de Dutch Blues Challenge en een Dutch Blues Award voor frontman Boy Vielvoije als Beste Harpist. En dan te bedenken dat de leeftijden van alle bandleden bij elkaar opgeteld nog niet eens aan de leeftijd van bijvoorbeeld B.B. King komt. Hoezo blues alleen voor oude mannen met een motor?
 
20.15 uur Kerkplein: Taymir
Hier kunnen we natuurlijk als Haagse redactie niet omheen, misschien wel dé Haagse band van het moment; Taymir. In sneltreinvaart veroveren de jonge heren Nederland. Na een 3FM Megahit, Serious Talent, Noorderslag en een zeer goed ontvangen debuutalbum staan dit jaar de grote festivals van Nederland op het programma; waaronder Pinkpop en Zwarte Cross. Een aanstekelijke mix van indierock en 60s beatmuziek.
 
21.00 uur Theater aan het Spui: Kern Koppen
Vanaf het Kerkplein is het vervolgens even een sprintje trekken naar het Theater aan het Spui om op tijd binnen te komen voor het optreden van Kern Koppen. De Haagse hiphopformatie heeft een uitstekend jaar achter de rug met vier EP’s (De Vier Seizoenen van Kern Koppen) en een benoeming tot 3FM Serious Talent. Singles ‘Ruimte weer’ en ‘Vliegen zonder vleugels’ kreeg de band bovendien veel airplay. Nederlandstalige hiphop van de bovenste plank.
 
22.00 uur Lange Voorhout: Monomyth
Van heel andere orde is de psychedelische krautrock van Monomyth. Met oud-leden van bands als 35007, Incense en Gomer Pyle aan ervaring geen gebrek. In de lang uitgesponnen instrumentale muziek slepen de heren je mee op ruimtereis. Om je na afloop weer keihard op aarde te laten vallen. Het ruimtelijke van Pink Floyd en het ruige van Hawkwind verenigen zich met moderne stonerriffs. Eén van de hoogtepunten van Noorderslag dit jaar.
 
23.30 uur Lange Voorhout: Birth of Joy
“Een grommend monster van psychedelica, bluesrock en dampende rock & roll, letterlijk en figuurlijk vol op het orgel”, zo staat de Leidse band Birth of Joy beschreven in het programmaboekje. En daar valt niets of af te dingen. Dit trio is ongetwijfeld één van de beste live acts van Nederland. Niet voor niets tourt de band de hele wereld over. Birth of Joy deed het lange tijd beter in het buitenland dan in Nederland, maar met boekingen op Noorderslag, Pinkpop en Zwarte Cross lijkt nu ook het thuisland om.
 
00.00 uur Kerkplein: Daryll-Ann
Na Birth of Joy is het rennen naar het Kerkplein om nog net Daryll-Ann mee te kunnen pikken. De alternatieve rockband rondom songwriters Jelle Paulusma en Anne Soldaat bestond van 1988 tot 2003 maar is momenteel bezig met een reünietour die succesvol werd afgetrapt op Noorderslag. “Magnifieke gitaarpop met ragfijne melodieën, klaaglijke harmoniezang en een stevige countryrockbasis waarin de schaduw van Neil Young nooit ver uit de buurt is.” Mis het niet, want ze kunnen er zomaar weer mee ophouden.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag