Shaking Godspeed toont haar nieuwe koers Shaking Godspeed toont haar nieuwe koers

Sterk muzikaal staaltje in de SuperMarkt

, Remie Stronks

Shaking Godspeed toont haar nieuwe koers

Sterk muzikaal staaltje in de SuperMarkt

Remie Stronks ,

Shaking Godspeed mocht op Hemelvaartsdag de SuperMarkt van wat onvervalste Achterhoekse psychedelica voorzien. Afgelopen december was de band al te zien in Musicon en destijds was het een driekoppig formatie. Daar is ondertussen verandering in gekomen in de vorm van Rocco Ostermann die de gitaren en zang van een extra dimensie voorziet. Maar voordat we de muzikale perikelen van Shaking Godspeed gaan nuttigen is het tijd voor een band van Haagse bodem die het voorgerecht zal verzorgen.

Mutt Dog County is die band en heeft bij aanvang al direct een aantal fans voor het podium staan. De band speelt een typische 80´s hardrock achtige stijl die doet denken aan bands als Guns N’ Roses, Motley Crue en Skid Row. Uptempo rocknummers voorzien van gitaarsolo´s, foute rockposes, glas brekende hoge zanguithalen en natuurlijk liedjes over vrouwen, drank en wilde afterparties. Een totaal ander kaliber dan Shaking Godspeed dus.

Na een half uur is het tijd dat Mutt Dog County het podium verlaat voor de heren uit Shaking Godspeed. Al snel wordt duidelijk dat de band vooral aandacht besteedt aan het nieuwere werk dat verassend klinkt... verassend sterk welteverstaan. Ostermann’s gitaarspel speelt daarbij een belangrijke rol. De extra dimensie die hij met zijn gitaarspel aan Kemkens gitaarspel voegt, klinkt erg verfrissend maar nog erg naar wat we van Shaking Godspeed gewend zijn. Het spel van beide heren klinkt psychedelisch, bluesy, smerig, virtuoos maar vaak toch heel toegankelijk en dat is de toch ook altijd wel de kracht van Shaking Godspeed geweest. De mooie warme achtergrondzang van Ostermann is daarbij ook nog eens een enorme toevoeging in de nieuwe koers die de band is gaan varen. Drummer Rischen verandert vanaf het eerste moment dat hij op zijn kit begint te rossen in een wild beest, maar weet zichzelf daarin zeer goed onder controle te houden. Hij weet precies wanneer hij hard moet knallen maar ook wanneer hij een stapje terug moet doen. Hierin vormt hij een perfect team met bassist/toetsenist Van Damme.

Later in de set vinden we toch een paar bekendere Shaking Godspeed krakers terug die te vinden zijn op hun eerste EP en de twee full lengths ‘Awe’ en ‘Hoera’. Met het nieuwe werk laat Shaking Godspeed toch weer eens horen dat het een van Nederlands meest eigenzinnige bands is. Helaas moet de band er na 50 minuten weer mee ophouden, maar het is duidelijk te zien dat Shaking Godspeed een grote glimlach op de aanwezigen heeft achtergelaten.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag