Fabian brengt Mississippi naar Den Haag

Het mixen van hiphop en blues voor hem geen ‘Rocket science’

Anjani Bhairosingh | Foto’s: Ramond Jaggessar ,

Zaterdag 14 juni was het podium van de SuperMarkt voor Fabian en zijn multigetalenteerde bandleden voor de presentatie van de EP ‘The Grand Ville Getaway’. Met zijn licht rauwe en warme stem kreeg Fabian het publiek aan het swingen tijdens deze presentatie. Het publiek bleef de hele avond even enthousiast en applaudisseerde opgetogen, nummer na nummer.

Het publiek in de SuperMarkt wordt vanavond meegenomen naar de zuidelijke staten van Amerika, Mississippi om precies te zijn. Een pakkend bluesy intro maakt nieuwsgierig naar wat de EP nog meer zal brengen. Het welkomstapplaus wordt ontvangen en dan doet Fabian wat hem uniek maakt: hij speelt een verrassende mix van blues gecombineerd met hiphop. Een opmerkelijke combinatie, waar ook even aan gewend moet worden. Na een nummer of twee krijg je echter zelf ook het gevoel dat je, met volle zon in je gezicht, door de straten van Mississippi rijdt. Fabian sluit zijn ogen, speelt het nummer ‘Rocket science’ en het publiek wordt meegenomen op de zwoele, relaxte blues. Het is inmiddels al duidelijk dat het voor Fabian geen rocket science is om de twee totaal verschillende muziekstijlen te combineren.

Ook tussen de nummers door weet Fabian te vermaken, bijvoorbeeld wanneer hij een kleine gitaar, gemaakt van een Amerikaanse kentekenplaat, tevoorschijn haalt. “Het klinkt beter dan een Nederlandse kentekenplaat”, grapt hij. De zaal is knus en gezellig met lampjes en posters. Het publiek kan achterin een verfrissend biertje halen en even zitten en voorin staand genieten van de muziek. Doordat de zaal best vol staat, is er best veel geroezemoes, wat door het optreden heen nog te horen is. Gelukkig laten Fabian en zijn bandleden zich niet van de wijs brengen. De passie voor blues, die er bij Fabian met de paplepel is ingegoten, en zijn later ontwikkelde liefde voor hiphop heeft hij zeer tevredenstellend gecombineerd. Een verfrissende combinatie en we zien Fabian dan ook graag terug op de grotere festivals.