DropmiX, XOXO en Torus winnen videoclip DropmiX, XOXO en Torus winnen videoclip

Winnaars 'Win je eigen videoclip' bekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

DropmiX, XOXO en Torus winnen videoclip

Winnaars 'Win je eigen videoclip' bekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Fonds1818<24 en het Haags Pop Centrum daagden jonge acts en filmmakers uit met de wedstrijd ‘Win je eigen videoclip’ . Vele acts uit de regio hebben heel hard gewerkt aan hun inzending. Veertien supertoffe plannen zijn er binnengekomen. Vrijdag 6 juni werden de drie uiteindelijke winnaars bekend gemaakt in het radioprogramma Stork On Air op Den Haag FM. Hier waren de drie winnende nummers te horen en gaf jurylid Frank van der Steen toelichting op de jurering.

Een goede videoclip is een springplank voor jonge muzikanten. Zonder een goede clip is zelfs het beste nummer voor het grote publiek onzichtbaar. Het produceren van zo’n videoclip biedt ook jonge filmmakers de kans om zichzelf te laten zien. Daarom organiseerde Fonds1818<24 in samenwerking met het Haags Pop Centrum een wedstrijd waarbij drie acts uit de regio van het fonds een professionele videoclip konden winnen ter waarde van maximaal 3.000 euro. 
 
Uit de inzendingen koos een deskundige jury, bestaand uit videoclipmaker Frank van der Steen, marketeer Stefano Oosthof en journalist en programmeur Leontine de Reede, drie initiatieven: XOXO, DropmiX en Torus mogen zich de winnaars noemen. Bij het beoordelen van de acts lette de jury op professionaliteit, de potentie en het huidige niveau van de band, de kwaliteit van zowel de papieren- als muzikale presentatie en of de video echt van toegevoegde waarde is.
 
Deze zomer gaan de bands aan de slag met het produceren van hun videoclip op basis van het door hen aangeleverde script, begroting en planning. De eindresultaten worden tijdens de Haagse Pop Week gepresenteerd. De Haagse Pop Week vindt plaats van vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 oktober.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag