Monomyth verplaatst albumpresentatie voor Reeperbahn

Haagse band voor twee shows naar Duits showcase festival

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse spacerockband zal in september voor de tweede keer afreizen naar het Duitse showcase festival Reeperbahn. Vorig jaar ging de band als onderdeel van de Music City The Hague showcase naar Hamburg, dit keer is dat met label Suburban Records. Vanwege de shows in Duitsland wordt de presentatie van het tweede album wel verplaatst van 19 naar 27 september in Tivoli, Utrecht.

Reeperbahn vindt plaats van 17 tot en met 20 september in Hamburg en is een van de grotere showcase-festivals van Duitsland, dat ieder jaar meer bezoekers van buiten de eigen landsgrenzen trekt. Op zaterdag 20 september organiseert het label van Monomyth, Suburban Records, een eigen officiële showcase in de Pooca Bar. Daar zijn dan optredens van Monomyth, Shaking Godspeed en Gingerpig. Een dag eerder, op vrijdag 19 september, treedt Monomyth tevens op tijdens de Dutch Impact party, samen met onder andere Navarone, Wolf in Loveland, Traumahelikopter en Shaking Godspeed.
 
Vanwege de shows van Monomyth op het Reeperbahn Festival is de gezamenlijke albumpresentatie van Shaking Godspeed en Monomyth in Tivoli De Helling van 19 september verplaatst naar zaterdag 27 september. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Monomyth brengt dan het tweede album ‘Further’ uit, waarvan het eerste nummer ‘Collision’ al is uitgebracht.
 
Music City The Hague
Eerder werd al bekend dat zes Haagse acts onder de vlag van Music City The Hague naar Hamburg zullen afreizen; Taymir, The Deaf, Tim Akkerman, JARA, Playground Zer0 en Tears & Marble. Deze acts zullen donderdag 19 en vrijdag 20 september optreden op een speciaal buitenpodium op de Spielbudenplatz in Hamburg. Het is de derde keer dat Den Haag met een delegatie te vinden is op Reeperbahn. Eerder gingen DI-RECT, Bombay Show Pig, Woot, Splendid, FilosofischeStilte, Soul Sister Dance Revolution, Organisms en Monomyth naar het Duitse showcasefestival.