Inschrijvingen Grote Prijs van Nederland in volle gang Inschrijvingen Grote Prijs van Nederland in volle gang

Competitie verder in nieuwe vorm

, Redactie 3voor12 Den Haag

Inschrijvingen Grote Prijs van Nederland in volle gang

Competitie verder in nieuwe vorm

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Tot en met zondag 13 juli kunnen Nederlandse bands en singer-songwriters zich weer inschrijven voor de Grote Prijs van Nederland, dat vanaf dit jaar een iets andere vorm kent. Naast de vertrouwde kwartfinale, halve finale en finale krijgen alle deelnemende muzikanten een ontwikkeltraject aangeboden. In dit traject krijgen muzikanten verschillende coachingsbootcamps en fieldtrips aangeboden.

In het ontwikkeltraject is een belangrijke rol weggelegd voor een team van coaches, bekende Nederlandse muzikanten die vanuit hun ervaring de focus leggen op de ontwikkeling van de liveoptredens. De coaches die binnen deze nieuwe vorm van de Grote Prijs het spits afbijten, zijn Dennis van Leeuwen (Kane), Elle Bandita, Wouter Hamel, Eddy Steeneken (Moke), Marien Dorleijn (Moss) en Llewy Is Sel (Relax). De Grote Prijs blijft wel gewoon een juryprijs. Daarbij geldt dat het niet de coaches zijn die bepalen of een artiest doorgaat, maar een professionele jury. Toch kan het publiek ook vanaf de start van de aanmeldperiode haar invloed uitoefenen door via de site van de Grote Prijs een stem te geven aan hun favoriete artiest. Hierin is er een bijzondere rol weggelegd voor het CJP. Met de inzet van twee wildcards per categorie bepalen zij uiteindelijk welke publieksfavorieten doorstromen naar de kwartfinale.
 
De kwartfinales en de halve finales vinden plaats van augustus tot en met november. De zes overgebleven deelnemers per categorie strijden vervolgens op zaterdag 20 december in Paradiso en Melkweg om de felbegeerde Grote Prijs van Nederland. Verschillende acts uit de Haagse regio hebben zich al aangemeld, waaronder The Apollo Project, Lukewarm Ocean, Mutt Dog County, Sink The Bismarck, Magnavox Radio en Vortex University. Haags succes in de Grote Prijs van Nederland was er al met Woot (winnaar 2011), Ethereal (winnaar 2010), The Fudge (publieksprijs 2010), Two Way Radio (winnaar 2008), Incence (winnaar 2000), Longplayers (winnaar 1999) en Suburbs (winnaar 1997).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag