Haagse YouBox Top 5 (week 9)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Anouk - 'You & I'
Eind vorige week was daar ineens de nieuwe single van Anouk, 'You & I'. De Haagse zangeres schreef het nummer met producer Afrojack. Het lijkt ook niet de laatste dance track te zijn die we van Anouk kunnen verwachten, de zangeres zit momenteel ook in de studio met Nicky Romero en Yellow Claw. In de Mega Top 50 komt 'You & I' deze week nieuw binnen op nummer 10, in de Haagse YouBox Top 10 staat ze op de hoogste positie.

2. The Cavern - 'Never alone'
Nadat vorig jaar de band No Reply uit elkaar ging, startten Floortje en Pepijn van der Kooij samen met drumster Annemarie van den Born de band The Cavern. Afgelopen weekend bracht de band haar eerste videoclip 'Never alone' uit waarmee de band deze week nieuwe binnen komt op nummer 2 in de Haagse YouBox Top 5. Het podiumdebuut vond afgelopen woensdag plaats tijdens de Versafdeling in de SuperMarkt.

3. DI-RECT - 'Invincible'
Onlangs ging de single 'Invincible' van de Haagse rockband DI-RECT in première. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Frank van der Steen (Kern Koppen) en Starsquid. In de Haagse YouBox Top 5 kwam 'Invincible' binnen op nummer 1 en wisselde sindsdien tussen de 3e en 4e plaats. Deze week is het de derde plek. In de Single Top 100 kwam de band niet verder dan de 99e positie.

4. 2562 -  Third wave'
Vanuit het niets stormde de Haagse producer 2562, tegenwoordig woonachtig in Berlijn, onlangs de Haagse YouBox Top 5 in. Het nummer 'Third wave' stamt alweer uit 2009 en is een van de oudere tracks van producer Dave Huismans. Hij bracht tot nu toe drie albums uit, waar 'Third wave' overigens niet op te vinden is. Het meest recente album 'Fever' komt uit 2011. Na een aantal weken op 1 zakt de video deze week naar de 4e positie.

5. Orange Grove - 'Ready for it'
De Haagse reggaeband Orange Grove bracht twee weken geleden de nieuwe single 'Ready for it' uit, geremixt door de Franse dj/producer Bob Sinclar. Het nummer wordt in Nederland uitgebracht door Universal en is daarnaast in meer dan vijftien Europese landen verkrijgbaar. 'Ready for it' kwam vorige week nieuw binnen op nummer 3 in de Haagse YouBox Top 5 maar zakt deze week alweer naar de vijfde plek.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
The Cavern - 'Never alone'
- Anouk - 'You & I'
- Orange Grove - 'Ready for it (Bob Sinclar remix)'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.