Haagse YouBox Top 5 (week 8)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. 2562 -  Third wave'
Vanuit het niets stormde de Haagse producer 2562, tegenwoordig woonachtig in Berlijn, vorige week de Haagse YouBox Top 5 in. Het nummer 'Third wave' stamt alweer uit 2009 en is een van de oudere tracks van producer Dave Huismans. Hij bracht tot nu toe drie albums uit, waar 'Third wave' overigens niet op te vinden is. Het meest recente album 'Fever' komt uit 2011. Net als vorige week op nummer 1.

2. Tears & Marble - 'We don't like you'
Ook vorige week nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5 was het duo Tears & Marble, bestaande uit zangeres Bella Hay en producer Cris Kuhlen (Topless), met het nummer 'We don't like you'. Het is na de cover van Haddaway's 'What is love' de tweede videoclip van het tweetal. Net als vorige week staat de videoclip op nummer 2. Tears & Marble is op zaterdag 3 mei te zien op Club 3voor12 Den Haag in het Paardcafé.

3. Orange Grove - 'Ready for it'
De Haagse reggaeband Orange Grove bracht vorige week de nieuwe single 'Ready for it' uit, geremixt door de Franse dj/producer Bob Sinclar. Het nummer wordt in Nederland uitgebracht door Universal en is daarnaast in meer dan vijftien Europese landen verkrijgbaar. 'Ready for it' komt deze week nieuw binnen op nummer 3 in de Haagse YouBox Top 5.

4. DI-RECT - 'Invincible'
Onlangs ging de single 'Invincible' van de Haagse rockband DI-RECT in première. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Frank van der Steen (Kern Koppen) en Starsquid. In de Haagse YouBox Top 5 kwam 'Invincible' binnen op nummer 1 en zakte vorige week naar nummer 3. Deze week staat het nummer op 4. In de Single Top 100 kwam de band niet verder dan de 99e positie.

5. JARA - 'Sky Collector'
Op de vijfde plek staat onze 3voor12 Den Haag Selecteert act van december van het afgelopen jaar. Bekijk hier ook de videoreportage over JARA. Ook buiten Den Haag krijgt de singer-songwriter waardering. Zo schreven onze collega's van 3voor12 Gelderland een mooi stukje. Op 5 maart treedt JARA op tijdens het Haags Popdebat.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'

- Magnavox Radio - 'Made To Fly'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Anouk - 'You & I'
- Orange Grove - 'Ready for it (Bob Sinclar remix)'
- Tears & Marble - 'We don't like you'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.