Haagse YouBox Top 5 (week 7)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. 2562 -  Third wave'
Een nieuwe nummer 1 deze week. Vanuit het niets stormt de Haagse producer 2562, tegenwoordig woonachtig in Berlijn, de Haagse YouBox Top 5 in. Het nummer 'Third wave' stamt alweer uit 2009 en is een van de oudere tracks van producer Dave Huismans. Hij bracht tot nu toe drie albums uit, waar 'Third wave' overigens niet op te vinden is. Het meest recente album 'Fever' komt uit 2011.

2. Tears & Marble - 'We don't like you'
Nieuw binnen op nummer 2 is deze week het duo Tears & Marble, bestaande uit zangeres Bella Hay en producer Cris Kuhlen (Topless), met het nummer 'We don't like you'. Het is na de cover van Haddaway's 'What is love' de tweede videoclip van het tweetal. Bovendien kunnen we alvast verklappen dat Tears & Marble op zaterdag 3 mei te zien is op Club 3voor12 Den Haag in het Paardcafé.

3. DI-RECT - 'Invincible'
Onlangs ging de single 'Invincible' van de Haagse rockband DI-RECT in première. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Frank van der Steen (Kern Koppen) en Starsquid. Ook was de band te gast in De Wereld Draait Door en op 3FM waar het nummer live werd gespeeld. Vorige week kwam 'Invincible' meteen binnen op nummer 1, maar zakt deze week toch weer twee plaatsen in de Haagse YouBox Top 5.

4. JARA - 'Sky Collector'
Twee weken terug nieuw binnen op de derde plek was onze 3voor12 Den Haag Selecteert act van december van het afgelopen jaar. Een van de onderdelen binnen het Selecteert traject is een videoreportage. De reportage over JARA werd afgelopen week gepubliceerd. Ook buiten Den Haag krijgt de singer-songwriter waardering. Zo schreven onze collega's van 3voor12 Gelderland een mooi stukje. Deze week zakt 'Sky Collector' een plekje naar nummer 4.

5. Julie Scott - 'Lucifer'
De hekkensluiter in de Haagse YouBox Top 5 is de gloednieuwe videoclip bij 'Lucifer' van Julie Scott. Het nummer is afkomstig van haar solodebuutalbum ‘Thoughts & Sounds’ dat vorig jaar uitkwam. Op het nummer wordt Scott bijgestaan door Sebastiaan Flier (gitaar), Jan Willem Troost (cello), Roeland Drost (piano) en Rob Lagendijk (contrabas). De videoclip is gemaakt door Hanne Lize Delport. In de tweede week zakt 'Lucifer' van nummer 2 naar nummer 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'

- Magnavox Radio - 'Made To Fly'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Orange Grove - 'Ready for it (Bob Sinclar remix)'
- Tears & Marble - 'We don't like you'

- Julie Scott - 'Lucifer'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.