Haagse YouBox Top 5 (week 6)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. DI-RECT - 'Invincible'
Vorige week ging de single 'Invincible' van de Haagse rockband DI-RECT in premiere. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Frank van der Steen (Kern Koppen) en Starsquid. Ook was de band te gast in De Wereld Draait Door en op 3FM waar het nummer live werd gespeeld. Het is dan ook geen verrassing dat de nummer 1 van de Haagse YouBox Top 5 ook deze week bestemd is voor DI-RECT met 'Invincible'.

2. Julie Scott - 'Lucifer'
Nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5 is de gloednieuwe videoclip bij 'Lucifer' van Julie Scott. Het nummer is afkomstig van haar solodebuutalbum ‘Thoughts & Sounds’ dat vorig jaar uitkwam. Op het nummer wordt Scott bijgestaan door Sebastiaan Flier (gitaar), Jan Willem Troost (cello), Roeland Drost (piano) en Rob Lagendijk (contrabas). De videoclip is gemaakt door Hanne Lize Delport. Deze week staat 'Lucifer' op nummer 2.

3. JARA - 'Sky Collector'
Vorige week nieuw binnen op de derde plek was onze 3voor12 Den Haag Selecteert act van december van het afgelopen jaar. Een van de onderdelen binnen het Selecteert traject is een videoreportage. De reportage over JARA werd afgelopen week gepubliceerd. Ook buiten Den Haag krijgt de singer-songwriter waardering. Zo schreven onze collega's van 3voor12 Gelderland een mooi stukje. Deze week blijft 'Sky Collector' stevig staan op de derde positie.

4. Taymir - 'All we now'
Taymir gaat als een speer. Nog amper bijgekomen van een zeer succesvol optreden op Noorderslag stond de band de volgende ochtend alweer in de 3FM studio bij Giel om de nieuwe single ‘All we know’ te presenteren. Ook de videoclip, wederom gemaakt door Rockstone, is recent uitgekomen. In de Haagse YouBox Top 5 zakt de videoclip deze week echter van nummer 2 naar 4.

5. Jebroer - 'Deal met de rave'
Ook de Leidse rapper Jebroer was te vinden op Noorderslag. Daar werd hij goed ontvangen door de Nederlandse pers. Deze week verscheen zijn debuutalbum 'Gouden Tranen', nu te beluisteren in de Luisterpaal. De eerste single, 'Deal met de rave', zakt deze week van de vierde naar de vijfde plaats in de Haagse YouBox Top 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'

- Magnavox Radio - 'Made To Fly'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Julie Scott - 'Lucifer'
- DI-RECT - 'Invincible'

- F - 'Laat het langsje'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.