Haagse YouBox Top 5 (week 5)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. DI-RECT - 'Invincible'
Een paar dagen geleden ging de single 'Invincible' van de Haagse rockband DI-RECT in premiere. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Frank van der Steen (Kern Koppen) en Starsquid. Gisteren was de band te gast in De Wereld Draait Door waar het nummer live werd gespeeld. Het is dan ook geen verrassing dat de nummer 1 van de Haagse YouBox Top 5 deze week bestemd is voor DI-RECT met 'Invincible'

2. Taymir - 'All we now'
Taymir gaat als een speer. Nog amper bijgekomen van een zeer succesvol optreden op Noorderslag stond de band de volgende ochtend alweer in de 3FM studio bij Giel om de nieuwe single ‘All we know’ te presenteren. Ook de videoclip, wederom gemaakt door Rockstone, is recent uitgekomen. In de Haagse YouBox Top 5 blijft het nummer staan op nummer 2.

3. JARA - 'Sky Collector'
Deze week nieuw binnen op de derde plek is onze 3voor12 Den Haag Selecteert act van december van het afgelopen jaar. Een van de onderdelen binnen het Selecteert traject is een videoreportage. De reportage over JARA werd 2 dagen geleden gepubliceerd. Ook buiten Den Haag krijgt de singer-songwriter waardering. Zo schreven onze collega's van 3voor12 Gelderland een mooi stukje.

4. Jebroer - 'Deal met de rave'
Ook de Leidse rapper Jebroer was te vinden op Noorderslag. Daar werd hij goed ontvangen door de Nederlandse pers. Binnenkort verschijnt zijn debuutalbum 'Gouden Tranen'. De eerste single, 'Deal met de rave' is inmiddels al uit. Deze week zakt het nummer naar de vierde plaats in de Haagse YouBox Top 5.

5. Prinsenkind - 'Dansmachine'
Weer terug in de Haagse YouBox Top 5; de tweede single van Prinsenkind 'Dansmachine'. Het nummer is afkomstig van de EP 'Dansen Door De Duisternis' die op 1 januari gepresenteerd werd. Recentelijk werd bovendien bekend dat Prinsenkind een boekingsdeal heeft getekend bij Done Deal Bookings. Deze week zakt Prinsenkind naar de laatste plaats.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'

- Magnavox Radio - 'Made To Fly'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Julie Scott - 'Lucifer'
- DI-RECT - 'Invincible'

- F - 'Laat het langsje'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.