Haagse YouBox Top 5 (week 46)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. The Deaf - 'Sin city'
Sinds vorige week online en toen meteen al in de Haagse YouBox Top 5; de nieuwe single van The Deaf. 'Sin city' is de eerste single van het nieuwe album dat op vrijdag 28 november wordt gepresenteerd in een uitverkocht Paard van Troje. De nieuwe videoclip is gemaakt door Rockstone en stijgt deze week van nummer 2 naar nummer 1.

2. Causes - 'Teach me how to dance with you'
Nieuw in de Haagse YouBox Top 5 is het nummer 'Teach me how to dance with you' van Causes. De band rondom de Londense singer-songwriter Rupert Blackman staat dit weekend op Crossing Border en is dankzij bassist Robert Pronk ook een beetje Haags te noemen. Deze week op nummer 2.

3. Geert van Emden - 'Paris'
De Haagse singer-songwriter Geert van Emden zakt deze week een plekje naar nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5 met het nummer 'Paris'. De videoclip bestaat uit prachtige oude zwartwitbeelden van Parijs. Afgelopen weekend was Geert van Emden nog te zien tijdens Club 3voor12 Den Haag in het Paardcafé.

4. F - 'Wat een leventje'
Enkele weken geleden verscheen de gloednieuwe single en videoclip van F, 'Wat een leventje'. Het is alweer de vierde single van het album 'Drama Op De Dansvloer' dat eerder dit jaar verscheen. Inmiddels heeft de videoclip de grens van 235.000 views op YouTube al gepasseerd. De officiële charts werden echter niet bereikt. In de Haagse YouBox Top 5 stijgt 'Wat een leventje' deze week een plek naar nummer 4.

5. Friends of the Family - 'Cracked man'
De nieuwe single 'Cracked man' van Friends of the Family. stond de afgelopen twee weken op nummer 1, maar zakt deze week naar de vijfde plek. 'Cracked man' is de eerste single van het debuutalbum van Friends of the Family dat onlangs werd gepresenteerd in een bomvolle grote zaal van Paard van Troje.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.