Haagse YouBox Top 5 (week 45)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Friends of the Family - 'Cracked man'
De hoogste nieuwe binnenkomer was vorige week 'Cracked man' van Friends of the Family. Dat was meteen ook op nummer 1 waar het deze weeek stevig blijft staan. 'Cracked man' is de eerste single van het debuutalbum van Friends of the Family dat onlangs werd gepresenteerd in een bomvolle grote zaal van Paard van Troje.

2. The Deaf - 'Sin city'
Sinds vanmorgen pas online, maar nu al in de Haagse YouBox Top 5; de nieuwe single van The Deaf. 'Sin city' is de eerste single van het nieuwe album dat op vrijdag 28 november wordt gepresenteerd in Paard van Troje. De nieuwe videoclip is gemaakt door Rockstone en komt deze week nieuw binnen op nummer 2.

3. Geert van Emden - 'Paris'
De Haagse singer-songwriter Geert van Emden zakt deze week een plekje naar nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5 met het nummer 'Paris'. De videoclip bestaat uit prachtige oude zwartwitbeelden van Parijs. Afgelopen weekend was Geert van Emden nog te zien tijdens Club 3voor12 Den Haag in het Paardcafé.

4. Cookie and The Crunch - ‘Break the glass’
Na zes weken stond Cookie and The Crunch vorige week voor het eerst niet meer bovenaan de Haagse YouBox Top 5 met ‘Break the glass’. Deze week zakt het nummer opnieuw een plek naar nummer 4. De duistere videoclip, opgenomen in Antwerpen, voert je langs de rafelranden van de stad: een gedesillusioneerde prostituee en een zakenman vol beloftes… Op zaterdag 15 november staat de band in de zesde voorronde van de BeachBattle.

5. F - 'Wat een leventje'
Enkele weken geleden verscheen de gloednieuwe single en videoclip van F, 'Wat een leventje'. Het is alweer de vierde single van het album 'Drama Op De Dansvloer' dat eerder dit jaar verscheen. Inmiddels heeft de videoclip de grens van 235.000 views op YouTube al gepasseerd. De officiële charts werden echter niet bereikt. In de Haagse YouBox Top 5 zakt 'Wat een leventje' deze week naar nummer 5.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.