Haagse YouBox Top 5 (week 41)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Cookie and The Crunch - ‘Break the glass’
Ook deze week staat Cookie and The Crunch overtuigend bovenaan de Haagse YouBox Top 5 met ‘Break the glass’, voor de vierde achtereenvolgende week. Net gelanceerd voert de in Antwerpen opgenomen clip de prestigieuze Haagse hitlijst aan. De duistere video voert je langs de rafelranden van de stad: een gedesillusioneerde prostituee en een zakenman vol beloftes… Kortom ben je toe aan vijftig tinten female-fronted-recht voor zijn raaprock check dan de video!

2. F - 'Wat een leventje'
Donderdag verscheen de gloednieuwe single en videoclip van F, 'Wat een leventje'. Het is alweer de vierde single van het album 'Drama Op De Dansvloer' dat eerder dit jaar verscheen. In anderhalve dag tijd heeft de videoclip al bijna 100.000 views op YouTube. Zou dat misschien iets te maken hebben met de schaars geklede BNN-presentatrice Geraldine Kemper? In de Haagse YouBox Top 5 komt 'Wat een leventje' nieuw binnen op nummer 2.

3. JARA - 'Moving me'
Vorige week kwam de nieuwe single van JARA, 'Moving me', nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5. De single werd gelanceerd tijdens het Reeperbahn festival in Hamburg, maar kreeg afgelopen zaterdag 4 oktober ook nog een echte Haagse release in Barbershop & Co in de Torenstraat. Deze week stijgt de videoclip een plek naar nummer 3.

4. Alumna - 'Life'
Alumna, de band rondom de Haagse singer-songwriter Diede Oosterveen, heeft een nieuwe single uitgebracht. ‘Life’ is de tweede single van debuutalbum ‘Enter’ dat vandaag officieel is uitgebracht. De videoclip bij de single is gemaakt door de Haagse Tanja Busking en opgenomen in het leegstaande subtropische zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. Deze week zakt de videoclip van de tweede naar de vierde positie. Het album is te beluisteren in de Luisterpaal.

5. Thin Pillow - 'Take it while you can'
Ook de Haagse psychedlische rockband Thin Pillow komt deze week nieuw binnen in de Haagse YouBox. Op nummer 5 vinden we 'Take it while you can', de nieuwe single van de band. Op zaterdag 25 oktober kun je Thin Pillow live aanschouwen tijdens de Haagse Pop Week in de kleine zaal van Paard van Troje.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.