Haagse YouBox Top 5 (week 40)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Cookie and The Crunch - ‘Break the glass’
Ook deze week staat Cookie and The Crunch overtuigend bovenaan de Haagse YouBox Top 5 met ‘Break the glass’. Net gelanceerd voert de in Antwerpen opgenomen clip nu de prestigieuze Haagse hitlijst aan, al wordt het verschil met de rest al wat kleiner. De duistere video voert je langs de rafelranden van de stad: een gedesillusioneerde prostituee en een zakenman vol beloftes… Kortom ben je toe aan vijftig tinten female-fronted-recht voor zijn raaprock check dan de video!

2. Alumna - 'Life'
Alumna, de band rondom de Haagse singer-songwriter Diede Oosterveen, heeft vorige week een nieuwe single uitgebracht. ‘Life’ is de tweede single van debuutalbum ‘Enter’ datlater deze maand wordt uitgebracht. Eerder werd ‘Eveline’ al uitgebracht. De videoclip bij de tweede single is gemaakt door de Haagse Tanja Busking en opgenomen in het leegstaande subtropische zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. Deze week stijgt de videoclip van de derde naar de tweede positie.

3. The Great Communicators - 'We run, we stay'
Weer een plekje gesten deze week staat de 3voor12 Den Haag Selecteert act van vorige maand The Great Communicatorsmet de video van ‘We run, we stay’, vorige maand officieel gereleased in Amsterdam. Drukke tijden voor het zestal, want behalve het Selecteert-spotlight reizen ze momenteel met de Popronde door het land. Onlangs stond de groep in de SuperMarkt bij de Versafdeling.

4. JARA - 'Moving me'
Nieuw in de Haagse YouBox Top 5 is de nieuwe single van JARA, 'Moving me'. De single werd gelanceerd tijdens het Reeperbahn festival in Hamburg, maar krijgt aanstaande zaterdag 4 oktober ook nog een echte Haagse release in Barbershop & Co in de Torenstraat. Deze week staat de videoclip op nummer 4.

5. Fexet - Way back home'
TIjdens de Haagse Pop Week presenteert Fexet zijn debuutalbum in de SuperMarkt. De eerste single van het album is  Way back home' en dat belooft veel goeds voor het album. De officiële presentatie vindt plaats in de SuperMarkt op donderdag 23 oktober samen met Cooper en The Morning Hour. De nieuwe single staat deze week op nummer 5 in de Haagse YouBox Top 5.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.