Haagse YouBox Top 5 (week 4)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Alexander McKenzie & The Underpaid - 'Ambivalence'
'Ambivalence', de titeltrack van het tweede album van de Haags/Rotterdamse band Alexander McKenzie & The Underpaid, kwam vanuit het niets op de top van de lijst. Het nummer werd namelijk al eind 2012 uitgebracht. Onlangs bracht de 3voor12 Den Haag Selecteert act de single 'Lay me down' uit. Deze week staat het nummer voor de derde achtereenvolgende week op nummer één.

2. Taymir - 'All we now'
Taymir gaat als een speer. Nog amper bijgekomen van een zeer succesvol optreden op Noorderslag stond de band maandagochtend alweer in de 3FM studio bij Giel om de nieuwe single ‘All we know’ te presenteren. Ook de videoclip, wederom gemaakt door Rockstone, is vandaag uitgekomen. In de Haagse YouBox Top 5 komt het nummer nieuw binnen op nummer 2.

3. Jebroer - 'Deal met de rave'
Ook de Leidse rapper Jebroer was afgelopen weekend te vinden op Noorderslag. Daar werd hij goed ontvangen door de Nederlandse pers. Binnenkort verschijnt zijn debuutalbum 'Gouden Tranen'. De eerste single, 'Deal met de rave' is inmiddels al uit en stata deze week op nummer 3 in de Haagse YouBox Top 5.

4. Jon Tarifa - 'On my own'
De Haagse rapper Jon Tarifa presenteerde afgelopen week alweer de vijfde single van zijn debuutalbum 'Free To Be'. Ook dit nummer heeft weer een heerlijke vibe en het is dan ook niet gek dat het nummer meteen aanslaat. Deze week nieuw binnen op nummer 4.

5. Prinsenkind - 'Dansmachine'
Weer terug in de Haagse YouBox Top 5; de tweede single van Prinsenkind 'Dansmachine'. Het nummer is afkomstig van de EP 'Dansen Door De Duisternis' die op 1 januari gepresenteerd werd. Deze week werd bovendien bekend dat Prinsenkind een boekingsdeal heeft getekend bij Done Deal Bookings.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Magnavox Radio - 'Made To Fly'
- 24K - 'Bladgoud'
- 'Antilounge 10'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- F - 'Laat het langsje'
- Glossy Jesus - 'The heat and the cold war'
- Ravage! Ravage! - 'Eat your melancholy'
- Monomental - 'But you do'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.