Haagse YouBox Top 5 (week 39)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag | ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Cookie and The Crunch – ‘Break the glass’
Ook deze week staat Cookie and The Crunch overtuigend bovenaan de Haagse YouBox Top 5 met ‘Break the glass’. Net gelanceerd voert de in Antwerpen opgenomen clip nu de prestigieuze Haagse hitlijst aan. De duistere video voert je langs de rafelranden van de stad: een gedesillusioneerde prostituee en een zakenman vol beloftes… Kortom ben je toe aan vijftig tinten female-fronted-recht voor zijn raaprock check dan de video!

2. Splendid - 'Back in the days'
Eerder deze maand lanceerde Splendid de videoclip 'Back in the days'. Deze week komt de video nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5 op de tweede plek. Splendid heeft aangekondigd dat de gig in het Paard op 3 oktober het laatste optreden van het jaar gaat zijn. Dus, wil je Splendid nog zien spelen dit jaar, haal dan snel kaarten!

3. Alumna - 'Life'
Alumna, de band rondom de Haagse singer-songwriter Diede Oosterveen, heeft deze week een nieuwe single uitgebracht. ‘Life’ is de tweede single van debuutalbum ‘Enter’ dat in oktober wordt uitgebracht. Eerder werd ‘Eveline’ al uitgebracht. De videoclip bij de tweede single is gemaakt door de Haagse Tanja Busking en opgenomen in het leegstaande subtropische zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. Deze week komt de videoclip nieuw binnen op de derde positie.

4. The Great Communicators - 'We run, we stay'
Een paar plekken gezakt deze week staat de 3voor12 Den Haag-selecteert-act van deze maand The Great Communicators met de video van titelnummer ‘We run, we stay’, eerder deze maand officieel gereleased in Amsterdam. Drukke tijden voor het zestal, want behalve het Selecteert-spotlight reizen ze momenteel met de Popronde door het land. Afgelopen woensdag stond de groep in de SuperMarkt bij de Versafdeling.

5. Anouk - 'Places to go'
Deze week zakt Anouk een plekje in de Youbox. Naast een lagere notering voor ‘What have you done’ kwam de Haagse queen bee vorige week binnen in de top 5 op de vierde plek met ‘Places to go’. De twee nieuwe videoclips zijn beide afkomstig van haar binnenkort te verschijnen album ‘Paradise And Back Again’. Check de video’s in de YouBox voor een voorproefje!

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.