Haagse YouBox Top 5 (week 38)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag | ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Cookie and The Crunch – ‘Break the glass’
Cookie and The Crunch staat bovenaan met ‘Break the glass’. Net gelanceerd voert de in Antwerpen opgenomen clip nu de prestigieuze Haagse hitlijst aan. De duistere video voert je langs de rafelranden van de stad: een gedesillusioneerde prostituee en een zakenman vol beloftes… Kortom ben je toe aan vijftig tinten female-fronted-recht voor zijn raaprock check dan de video!

2. The Great Communicators - 'We run, we stay'
Op twee de 3voor12 Den Haag-selecteert-act van deze maand: The Great Communicators met de video van titelnummer ‘We run, we stay’, eerder deze week officieel gereleased in Amsterdam. Drukke tijden voor het zestal, want behalve het Selecteert-spotlight reizen ze momenteel met de Popronde door het land en staat er later deze maand een show op het Tilburgse Incubate festival op het programma. Check ze 24 september in de SuperMarkt bij de Versafdeling!

3. Taymir - 'What would you say'
Op nummerrrr drie: Taymir met de kersverse videoclip van ‘What would you say’. De mannen gaan nog altijd als een speer: net Appelpop platgespeeld, as we speak in actie bij onze Oosterburen op het Reeperbahn festival en met het nieuwe album onder de arm op weg naar een nieuwe clubtour. 27 december zijn ze te zien in Paard van Troje. De Duitse belevenissen van Taymir en de andere Haagse bands kun je hier volgen in ons Reeperbahn roadtrip-blog!

4. Anouk - 'Places to go'
Anouk is populair in de Youbox deze week; naast een lagere notering voor ‘What have you done’ komt de Haagse queen bee binnen in de top 5 met ‘Places to go’. De twee nieuwe videoclips zijn beide afkomstig van haar binnenkort te verschijnen album ‘Paradise And Back Again’. Check de video’s in de YouBox voor een voorproefje!

5. Atlantic Attraction - 'Strange love'
Afgelopen week kwam de deels Haagse band Atlantic Attraction met de videoclip van de eerste single van het aankomende debuutalbum als een speer binnen op nummer 1 in de YouBox top 5. Maar dat de showbusiness een harde wereld is, blijkt een week later, als je onverbiddelijk ingehaald bent door Anouk. Maar dat Atlantic Attraction lekker bezig is staat als een paal boven water; het wachten is op november, wanneer debuutalbum ‘Far From Home’ zal verschijnen.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.