Haagse YouBox Top 5 (week 37)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Atlantic Attraction - 'Strange love' 
Deze week alweer een nieuwe nummer 1. Afgelopen week bracht de deels Haagse band Atlantic Attraction de eerste single van het aankomende debuutalbum uit, dit weekend gevolgd door de videoclip. De single is getiteld ‘Strange love’ en werd direct door muziekvideoplatform VEVO gelanceerd als VEVO Power Première. Het nummer is de eerste single van debuutalbum ‘Far From Home’ dat in november zal verschijnen.

2. F - 'Wat een leventje'
Ook F lanceerde een videoclip deze week. 'Wat een leventje' komt nieuw binnen op de tweede positie in de Haagse YouBox Top 5. De mannen van F hebben al aangekondigd dat er over een paar weken nog een videoclip uitkomt. 'Wat een leventje' is opgenomen tijdens De Parade in Amsterdam.

3. Project Bongo - 'Zoo'
De Haags/Amsterdamse band Project Bongo trad onlangs op tijdens het Hongaarse Sziget Festival in Boedapest. Van de reis maakten de bandleden videobeelden die weer zijn verwerkt in de uitgebrachte videoclip van 'Zoo'. Vorige week nog nieuw binnen op de tweede plek, deze week zakt de band naar plekje 3 in de Haagse YouBox Top 5.

4. Ed Struijlaart - 'Never'
De Haagse zanger Ed Struijlaart bracht onlangs zijn nieuwe single 'Never' uit waarmee hij al aardig wat airplay wist te krijgen. Het nummer is afkomstig van zijn aankomende tweede album 'Closer Than Skin' die hij op 16 oktober presenteert in een al bijna uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Vorige week nog de hoogste nieuwe binnenkomer, op de eerste plek, deze week helaas de zakker van de week. 'Never' zakt naar de vierde plaats.

5. Jon Tarifa feat. Meta Dia - 'Do this forever'
De Haagse zanger/rapper Jon Tarifa bracht vorige week zijn nieuwe single uit. Voor het nummer 'Do this forever' werkte hij samen met de Amerikaanse reggaezanger Meta Dia. “Ik heb hem ontmoet op de Grote Markt, waar hij op een avond gitaar speelde. We jamden wat en voelden meteen een soort chemie", vertelt Tarifa over de samenwerking. Het nummer is meteen een voorproefje van zijn nieuwe album. Het nummer blijft deze week hangen aan het einde van de Haagse YouBox Top 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Luka - 'Changing Seasons'
- Grande-Duchesse - Dort Ist Das Glück'
- Generate - 'Engines'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
- The Hague Idiots - 'Rockin' town'
- Kingsize - 'Grote jongens van de cite'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.