Haagse YouBox Top 5 (week 36)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Ed Struijlaart - 'Never'
De Haagse zanger Ed Struijlaart bracht onlangs zijn nieuwe single 'Never' uit waarmee hij al aardig wat airplay wist te krijgen. Het nummer is afkomstig van zijn aankomende tweede album 'Closer Than Skin' die hij op 16 oktober presenteert in een al bijna uitverkocht Paradiso te Amsterdam. In de Haagse YouBox komt 'Never' deze week met stip nieuw binnen op nummer 1.

2. Project Bongo - 'Zoo'
De Haags/Amsterdamse band Project Bongo trad onlangs op tijdens het Hongaarse Sziget Festival in Boedapest. Van de reis maakten de bandleden videobeelden die weer zijn verwerkt in de vorige week uitgebrachte videoclip van 'Zoo'. Deze week komt deze nieuwe single nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5 op nummer 2.

3. Bells Of Youth - 'Physical' 
Vorige week kwam de videoclip 'Physical' van Bells of Youth nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5. De deels Haagse band Bells of Youth is momenteel op veel festivals en podia door het hele land te zien. 'Physical' is de derde single van debuutalbum ‘BoY’. De videoclip is gemaakt door Jeroen Dankers en is in zes uur tijd opgenomen bij de Eerste Haagse Rolschaats Club (EHRC) Marathon in het Zuiderpark in Den Haag. De video zakt deze week wel weer een plekje naar nummer 3.

4. Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
Onlangs presenteerde de Haagse band Vuigtuig de videoclip 'De nacht is mooi'. Het is de allereerste videoclip van de Nederlandstalige chansonband en meteen een voorproefje op het aankomende debuutlbum van de band. Deze wordt begin 2015 verwacht. In de Haagse YouBox Top 5 stond het nummer een tijdje op nummer 1, maar deze week zakt Vuigtuig van de derde naar de vierde plek.

5. Jon Tarifa feat. Meta Dia - 'Do this forever'
De Haagse zanger/rapper Jon Tarifa bracht maandag zijn nieuwe single uit. Voor het nummer 'Do this forever' werkte hij samen met de Amerikaanse reggaezanger Meta Dia. “Ik heb hem ontmoet op de Grote Markt, waar hij op een avond gitaar speelde. We jamden wat en voelden meteen een soort chemie", vertelt Tarifa over de samenwerking. Het nummer is meteen een voorproefje van zijn nieuwe album. Het nummer komt deze week nieuw binnen op nummer 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Luka - 'Changing Seasons'
- Grande-Duchesse - Dort Ist Das Glück'
- Generate - 'Engines'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
- The Hague Idiots - 'Rockin' town'
- Kingsize - 'Grote jongens van de cite'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.