Haagse YouBox Top 5 (week 35)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Taymir - 'Aaaaah'
Na de rentree van Taymir vorige week op de tweende plaats, stijgt de videoclip 'Aaaaah' door naar de hoogste positie in de Haagse YouBox Top 5. Onlangs verraste de heren van Taymir iedereen door het nummer 'She loves you' van The Beatles te coveren speciaal voor First Concert, en dan in het bijzonder voor een doof geboren meisje wat via een implantaat toch wat kan horen. De heren zijn na een korte vakantiebreak weer begonnen met het geven van optredens.

2. Bells Of Youth - 'Physical' 
Deze week nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5 is de videoclip 'Physical' van Bells of Youth. De deels Haagse band Bells of Youth is momenteel op veel festivals en podia door het hele land te zien. 'Physical' is de derde single van debuutalbum ‘BoY’. De videoclip is gemaakt door Jeroen Dankers en is in zes uur tijd opgenomen bij de Eerste Haagse Rolschaats Club (EHRC) Marathon in het Zuiderpark in Den Haag. De clip is behalve in de Haagse YouBox, ook gewoon bij ons op de site te bekijken.

3. Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
Deze week niet langer meer op nummer 1. Vuigtuig zakt deze week een paar plaatsen omlaag naar de derde plek. Onlangs presenteerde de Haagse band Vuigtuig de videoclip 'De nacht is mooi'. Het is de allereerste videoclip van de Nederlandstalige chansonband en meteen een voorproefje op het aankomende debuutlbum van de band. Deze wordt begin 2015 verwacht. 

4. DI-RECT - 'Paper plane'
Ook een oude bekende is de videoclip 'Paper plane' van DI-RECT. De videoclip kwam eerder dit jaar uit en kwam toen binnen op de eerste plek in de Haagse YouBox Top 5. Deze week keert 'Paper plane' terug op een bescheiden vierde positie. Het is na 'Invincible' de tweede single van het album 'Daydreams in a Blackout'. 

5. Grande-Duchesse - 'Dort Ist Das Glück'
Het lijkt erop alsof dit de laatste week in de Haagse YouBox Yop 5 is voor de Haagse singer-songwriter Frans van Hilten, beter bekend onder zijn artiestennaam Grande-Duchesse. Grande-Duchesse zakt richting uitgang naar de laatste positie. Onlangs bracht hij zijn nieuwe album 'Dort Ist Das Glück' uit. Op het album staan zowel Engels-, Nederlands- als Russischtalige songs. Sinds kort is het album ook in de Haagse YouBox te beluisteren.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Luka - 'Changing Seasons'
- Grande-Duchesse - Dort Ist Das Glück'
- Generate - 'Engines'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
- The Hague Idiots - 'Rockin' town'
- Kingsize - 'Grote jongens van de cite'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.