Haagse YouBox Top 5 (week 34)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
En weer terug op 1: Vuigtuig! Onlangs presenteerde de Haagse band Vuigtuig de videoclip 'De nacht is mooi'. Het is de allereerste videoclip van de Nederlandstalige chansonband en meteen een voorproefje op het aankomende debuutlbum van de band. Deze wordt begin 2015 verwacht. 

2. Taymir - 'Aaaaah'
Taymir keert deze week terug en komt binnen op de tweede plek in de Haagse YouBox Top 5 met de videoclip 'Aaaaah'. Onlangs verraste de heren van Taymir iedereen door het nummer 'She loves you' van The Beatles te coveren speciaal voor First Concert, en dan in het bijzonder voor een doof geboren meisje wat via een implantaat toch wat kan horen. Deze week genieten de heren van een welverdiende vakantie na optredens op diverse festivals.

3. Grande-Duchesse - 'Dort Ist Das Glück'
Deze week verstoten van de eerste plek: de Haagse singer-songwriter Frans van Hilten, beter bekend onder zijn artiestennaam Grande-Duchesse. Onlangs bracht hij zijn nieuwe album 'Dort Ist Das Glück' uit. Op het album staan zowel Engels-, Nederlands- als Russischtalige songs. Sinds kort is het album ook in de Haagse YouBox te beluisteren.

4. The Levi's - 'Changing Tires'
Deze week blijven staan op de vierde plek is 'Changing Tires' van The Levi's. Over de groep is weinig nieuws te melden. De EP 'Changing Tires' is eind 2012 uitgekomen en stond in de Haagse YouBox Top 10 van 2013 op de 8e plek.

5. Handsome Poets - 'Alright'
De band Handsome Poets, met leden uit Den Haag, Utrecht en Amersfoort, stond onlangs op het Scheveningse festival Schollenpop als een van de hoofdacts. Lees hier ook het verslag van het festival. In de Haagse YouBox blijft deze week de single 'Alright' van het in 2012 uitgebracht album 'Sky On Fire' op de laatste positie staan.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Luka - 'Changing Seasons'
- Grande-Duchesse - Dort Ist Das Glück'
- Generate - 'Engines'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
- The Hague Idiots - 'Rockin' town'
- Kingsize - 'Grote jongens van de cite'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.