Haagse YouBox Top 5 (week 3)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Alexander McKenzie & The Underpaid - 'Ambivalence'
'Ambivalence', de titeltrack van het tweede album van de Haags/Rotterdamse band Alexander McKenzie & The Underpaid, kwam vanuit het niets op de top van de lijst. Het nummer werd namelijk al eind 2012 uitgebracht. Onlangs bracht de 3voor12 Den Haag Selecteert act de single 'Lay me down' uit. Ook deze week op nummer één.

2. Rosie - 'What The Fuck Let's Rock'
Onlangs maakte Rosie bekend binnenkort haar nieuwe album te presenteren. Het album 'Back Again' is het eerste album met zanger Hans Philipsen. Deze week in de Haagse YouBox Top 5 komt het in 2007 uitgebrachte album 'What The Fuck Let's Rock' nieuw binnen op de tweede plek. De presentatie van het nieuwe album staat gepland voor 31 januari in de SuperMarkt.

3. F - 'Foto's van jou en mij (Flits)'
F heeft deze week haar nieuwe single gelanceerd genaamd 'Laat het langsje!'. Deze week weer terug in de Haagse YouBox is de eerder uitgebrachte videoclip 'Foto's van jou en mij (Flits)'. Samen met 'Geen fuck om jou' vormen zij een tweeluik. Aan het eind van vorig jaar hebben wij de heren van F onderworpen aan de eindejaarssessie.

Ook weer terug in de Haagse YouBox Top 5 is De Kraaien met haar EP 'USBekistan' uit 2011 alweer. Van rust nemen is geen sprake want de vele optredens en gigs staan alweer in de agenda's van de gevleugelde vrienden. Binnenkort is De Kraaien zelfs te zien met een optreden in de rustpauze van ADO Den Haag - Feyenoord.  

5. Kern Koppen - 'Noem me een man'
Op 1 januari bracht Kern Koppen de nieuwe videoclip bij 'Noem me een man' uit. Het nummer is afkomstig van de EP 'Herfst Blad', de derde in 'De Vier Seizoenen van Kern Koppen' reeks. In februari verschijnt het laatste deel van het vierluik, 'Winter Slaap', waarvan de presentatie wederom plaats vindt in Paard van Troje.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Magnavox Radio - 'Made To Fly'
- 24K - 'Bladgoud'
- 'Antilounge 10'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- F - 'Laat het langsje'
- Glossy Jesus - 'The heat and the cold war'
- Ravage! Ravage! - 'Eat your melancholy'
- Monomental - 'But you do'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.