Haagse YouBox Top 5 (week 29)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. The Hague Idiots - 'Rockin' town'
De jonge Haagse rockers van The Hague Idiots brachten deze week een nieuwe videoclip uit. En dat hebben we geweten. De videoclip werd massaal bekeken in de Haagse YouBox en stormt dan ook vanuit het niets binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5. Aanstaande zaterdag kun je de band zien op het F.A.S.T. This Is Summer Festival op het F.A.S.T. Surfdorp.

2. EatMe - 'Zest Of'
Een andere nieuwe binnenkomer in de Haagse YouBox Top 5 is het album 'Zest Of' van de Haagse producer EatMe. De producer maakt aan de lopende band elektronische muziek en biedt deze altijd gratis te downloaden aan. Deze week met stip nieuw binnen op nummer 2.

3. Grande-Duchesse - 'Dort Ist Das Glück'
De Haagse singer-songwriter Frans van Hilten, beter bekend onder zijn artiestennaam Grande-Duchesse, bracht onlangs zijn nieuwe album 'Dort Ist Das Glück' uit. Op het album staan zowel Engels-, Nederlands- als Russischtalige songs. Sinds kort is het album ook in de Haagse YouBox te beluisteren en komt deze week binnen op nummer 3 in de Top 5.

4. The Cavern - 'Addicted to you'
The Cavern laat op Facebook weten blij te zijn met de meer dan 1000 views op YouTube voor de videoclip 'Addicted to you'. In de Haagse YouBox Top 5 zakt het nummer echter een aantal plaatsen met de cover van Avicii, van de eerste naar de vierde plek. Onlangs stond de groep nog te spelen in het voorprogramma van Arman Kanun tijdens zijn EP presentatie. 

5. DI-RECT - 'Paper plane'
Deze week zakt de nieuwe single van de Haagse rockband DI-RECT wederom in de Haagse YouBox Top 5, van de derde naar de vijfde plek. Het is na 'Invincible' de tweede single van het album 'Daydreams in a Blackout'. 'Paper plane' is al enkele weken uit, maar wist niet tot de landelijke hitlijsten door te dringen. Het album behaalde wel de nummer 1 positie in de Top 100.

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.