Haagse YouBox Top 5 (week 28)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. The Cavern - 'Addicted to you'
The Cavern laat op Facebook weten blij te zijn met de meer dan 1000 views op YouTube voor de videoclip 'Addicted to you'. In de Haagse YouBox Top 5 blijft ook deze week de band stevig staan met de cover van Avicii. Onlangs stond de groep nog te spelen in het voorprogramma van Arman Kanun tijdens zijn EP presentatie. 

2. Birth of Joy - 'Grow'
De Leidse rockband Birth of Joy heeft de weg naar boven weer gevonden deze week. Plekje 4 wordt ingeruild met de tweede plaats. Het nummer is afkomstig van het album 'Prisoner' dat begin dit jaar uitkwam. Begin vorige maand was het Leidse trio nog te zien op Pinkpop en de band tourt momenteel uitvoerig door heel Europa.

3. DI-RECT - 'Paper plane'
Deze week zakt de nieuwe single van de Haagse rockband DI-RECT wederom in de Haagse YouBox Top 5. Het is na 'Invincible' de tweede single van het album 'Daydreams in a Blackout'. 'Paper plane' is nu een maand uit, maar wist nog niet tot de landelijke hitlijsten door te dringen. Het album behaalde wel de nummer 1 positie in de Top 100.

4. velvvet - 'Place to hide'
De Haags/Amsterdamse indiepopband velvvet brengt dit jaar vier nieuwe singles uit waarvan 'Place to hide' de eerste is. Hiermee wordt de vorig jaar verschenen EP ‘Bright’ opgevolgd. In het najaar tourt de band door Nederland met de Popronde. De videoclip 'Place to hide' stond de eerste twee weken bovenaan in de Haagse YouBox Top 5 maar na een periode als hekkensluiter te hebben gefungeerd, stijgt deze week de band weer naar de vierde positie.

5. B Sharp - 'Losing daylight'
Onlangs presenteerde de Westlandse formatie B Sharp haar nieuwe EP in Nederland Drie in Wateringen. De tweede EP heet 'Different Heights in Different Ways' en telt vier nieuwe nummers. Eén van die nummers, 'Losing daylight', is voorzien van een videoclip waarmee de band de koppositie in de Haagse YouBox Top 5 behaalde. Deze week zakt de band richting uitgang naar de laatste plaats. Onlangs was B Sharp te zien op de Westlandse Cross.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Kingsize - Grote jongens van de cite'
- Sven Hammond Soul - 'Golden'
- Endymion feat. Remy Rond - 'Violent episode'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.