Haagse YouBox Top 5 (week 26) Haagse YouBox Top 5 (week 26)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 26)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. The Cavern - 'Addicted to you'
The Cavern laat op Facebook weten blij te zijn met de meer dan 1000 views op YouTube voor de videoclip 'Addicted to you'. Hier bij de Haagse YouBox Top 5 van deze week komt de band met de clip gewoon binnenstormen op de eerste plek. Afgelopen week stond de groep te spelen in het voorprogramma van Arman Kanun tijdens zijn EP presentatie. 

2. Birth of Joy - 'Grow'
Vorige week nog te vinden op de hoogste positie, deze week zakt het nummer 'Grow' van de Leidse rockband Birth of Joy naar de tweede plek. Het nummer is afkomstig van het album 'Prisoner' dat begin dit jaar uitkwam. Begin deze maand was het Leidse trio nog te zien op Pinkpop en de band tourt momenteel uitvoerig door heel Europa.

3. DI-RECT - 'Paper plane'
Ook deze week zakt de nieuwe single van de Haagse rockband DI-RECT een plekje binnen de Haagse YouBox Top 5. Het is na 'Invincible' de tweede single van het album 'Daydreams in a Blackout'. 'Paper plane' is nu een maand uit, maar wist nog niet tot de landelijke hitlijsten door te dringen. Het album behaalde wel de nummer 1 positie in de Top 100.

4. B Sharp - 'Losing daylight'
Onlangs presenteerde de Westlandse formatie B Sharp haar nieuwe EP in Nederland Drie in Wateringen. De tweede EP heet 'Different Heights in Different Ways' en telt vier nieuwe nummers. Eén van die nummers, 'Losing daylight', is voorzien van een videoclip waarmee de band de koppositie in de Haagse YouBox Top 5 behaalde. Deze week zakt de band naar nummer 4. Afgelopen weekend was B Sharp te zien op de Westlandse Cross.

5. velvvet - 'Place to hide'
De Haags/Amsterdamse indiepopband velvvet brengt dit jaar vier nieuwe singles uit waarvan 'Place to hide' de eerste is. Hiermee wordt de vorig jaar verschenen EP ‘Bright’ opgevolgd. In het najaar tourt de band door Nederland met de Popronde. De videoclip 'Place to hide' stond de eerste twee weken bovenaan in de Haagse YouBox Top 5 maar na eerder vijf weken op de hoogste posities in de Top 5 hebben gestaan, blijft 'Place to hide' ook deze week de hekkensluiter.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Kingsize - Grote jongens van de cite'
- Sven Hammond Soul - 'Golden'
- Endymion feat. Remy Rond - 'Violent episode'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag