Haagse YouBox Top 5 (week 25)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Birth of Joy - 'Grow'
Een nieuwe nummer één deze week; 'Grow' van de Leidse rockband Birth of Joy. Het nummer is afkomstig van het album 'Prisoner' dat begin dit jaar uitkwam. Begin deze maand was het Leidse trio nog te zien op Pinkpop en de band tourt momenteel uitvoerig door heel Europa.

2. DI-RECT - 'Paper plane'
De nieuwe single van de Haagse rockband DI-RECT kwam vorige week nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5, maar zakt in de tweede week alweer een plekje. Het is na 'Invincible' de tweede single van het album 'Daydreams in a Blackout'. 'Paper plane' is nu een maand uit, maar wist nog niet tot de landelijke hitlijsten door te dringen. Het album behaalde wel de nummer 1 positie en staat deze week op de laatste plek in de Top 100.

3. B Sharp - 'Losing daylight'
Onlangs presenteerde de Westlandse formatie B Sharp haar nieuwe EP in Nederland Drie in Wateringen. De tweede EP heet 'Different Heights in Different Ways' en telt vier nieuwe nummers. Eén van die nummers, 'Losing daylight', is voorzien van een videoclip waarmee de band de koppositie in de Haagse YouBox Top 5 behaalde. Deze week blijft de band stan op nummer 3. Dit weekend is B Sharp te zien op de Westlandse Cross.

4. F met Bureau Sport - 'Oranje'
Vorige week presenteerde F het nieuwe album 'Drama op de Dansvloer'. Onlangs kwam ook de nieuwe single van F uit. En geen gewone single, maar een heuse WK-hit. Het nummer is opgenomen met presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra van sportprogramma Bureau Sport. De WK-koorts is inmiddels losgebarsten in Nederland en 'Oranje' blijft dan ook stevig staan op 4. Het nieuwe album van F komt deze week nieuw binnen op nummer 17 in de Album Top 100.

5. velvvet - 'Place to hide'
De Haags/Amsterdamse indiepopband velvvet brengt dit jaar vier nieuwe singles uit waarvan 'Place to hide' de eerste is. Hiermee wordt de vorig jaar verschenen EP ‘Bright’ opgevolgd. In het najaar tourt de band door Nederland met de Popronde. De videoclip 'Place to hide' stond de eerste twee weken bovenaan in de Haagse YouBox Top 5 maar na vijf weken op de hoogste posities in de Top 5 is 'Place to hide' deze week de hekkensluiter.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Kingsize - Grote jongens van de cite'
- Sven Hammond Soul - 'Golden'
- Endymion feat. Remy Rond - 'Violent episode'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.