Haagse YouBox Top 5 (week 24)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. DI-RECT - 'Paper plane'
De nieuwe single van de Haagse rockband DI-RECT komt deze week nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5. Het is na 'Invincible' de tweede single van het album 'Daydreams in a Blackout'. 'Paper plane' is nu een maand uit, maar wist nog niet tot de landelijke hitlijsten door te dringen. In de Tipparade bezet de single momenteel de 10e plek.

2. velvvet - 'Place to hide'
De Haags/Amsterdamse indiepopband velvvet brengt dit jaar vier nieuwe singles uit waarvan 'Place to hide' de eerste is. Hiermee wordt de vorig jaar verschenen EP ‘Bright’ opgevolgd. In het najaar tourt de band door Nederland met de Popronde. De videoclip 'Place to hide' stond de eerste twee weken bovenaan in de Haagse YouBox Top 5. Na eerst een week op nummer 3 staat de band deze week voor de tweede achtereenvolgende week op nummer 2.

3. B Sharp - 'Losing daylight'
Onlangs presenteerde de Westlandse formatie B Sharp haar nieuwe EP in Nederland Drie in Wateringen. De tweede EP heet 'Different Heights in Different Ways' en telt vier nieuwe nummers. Eén van die nummers, 'Losing daylight', is voorzien van een videoclip waarmee de band vorige week de koppositie in de Haagse YouBox Top 5 bezette. Deze week zakt de band echter alweer naar nummer 3.

4. F met Bureau Sport - 'Oranje'
Gisteravond presenteerde F het nieuwe album 'Drama op de Dansvloer'. Onlangs kwam ook de nieuwe single van F uit. En geen gewone single, maar een heuse WK-hit. Het nummer is opgenomen met presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra van sportprogramma Bureau Sport. Vanavond barst voor Nederland de WK-koorts los met de wedstrijd tegen Spanje. Niet gek dat 'Oranje' deze week een plekje stijgt naar nummer 4.

5. Neighbour Neighbour - Live @ De Haagse Pop Week 2012
Een 'oudje' terug in de Haagse YouBox Top 5. Het in 2012 door 3voor12 Den Haag opgenomen concert van Neighbour Neighbour in de Zwarte Ruiter tijdens de Haagse Pop Week kwam onlangs opnieuw binnen in de hoogste regionen van de hitlijst. Deze week staat de registratie op de vijfde plek. Vanavond tijdens Stork On Air belangrijk nieuws rondom de band.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Sven Hammond Soul - 'Golden'
- Endymion feat. Remy Rond - 'Violent episode'
- B Sharp - 'Losing daylight'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.