Haagse YouBox Top 5 (week 22)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. F met Bureau Sport - 'Oranje'
Twee weken geleden kwam de nieuwe single van F uit. En geen gewone single, maar een heuse WK-hit. Het nummer is opgenomen met presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra van sportprogramma Bureau Sport. Vorige week maandag werd het nummer nog live in de uitzending van De Wereld Draait Door gespeeld. In de Haagse YouBox Top 5 kwam de videoclip met stip binnen op nummer 2 en stoot deze week door naar de koppositie.

2. Neighbour Neighbour - Live @ De Haagse Pop Week 2012
Een 'oudje' terug in de Haagse YouBox Top 5. Het in 2012 door 3voor12 Den Haag opgenomen concert van Neighbour Neighbour in de Zwarte Ruiter tijdens de Haagse Pop Week komt deze week opnieuw binnen in de hoogste regionen van de hitlijst, op nummer 2.

3. velvvet - 'Place to hide'
De Haags/Amsterdamse indiepopband velvvet brengt dit jaar vier nieuwe singles uit waarvan 'Place to hide' de eerste is. Hiermee wordt de vorig jaar verschenen EP ‘Bright’ opgevolgd. In het najaar tourt de band door Nederland met de Popronde. De videoclip 'Place to hide' stond de afgelopen twee weken op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5 maar zakt deze week naar nummer 3.

4. B Sharp - 'Losing daylight'
Twee weken geleden presenteerde de Westlandse formatie B Sharp haar nieuwe EP in Nederland Drie in Wateringen. De tweede EP heet 'Different Heights in Different Ways' en telt vier nieuwe nummers. Eén van die nummers, 'Losing daylight', is voorzien van een videoclip waarmee de band deze week zakt van nummer 3 naar nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5.

5. Monomental - 'But you do'
Terug in de Haagse YouBox Top 5 is het Haagse duo Monomental. Kyle Dukes (NiCad) en Duco Scheltes (Nondegreen, Doll House Drama), presenteerde eind vorig jaar haar eerste videoclip 'But you do' die destijds ook al goed scoorde in de Haagse YouBox. Dit weekend is het tweetal te zien op Besturingsfest.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Sven Hammond Soul - 'Golden'
- Endymion feat. Remy Rond - 'Violent episode'
- B Sharp - 'Losing daylight'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.