Haagse YouBox Top 5 (week 21)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. velvvet - 'Place to hide'
De Haags/Amsterdamse indiepopband velvvet brengt dit jaar vier nieuwe singles uit waarvan 'Place to hide' de eerste is. Hiermee wordt de vorig jaar verschenen EP ‘Bright’ opgevolgd. In het najaar tourt de band door Nederland met de Popronde. De videoclip 'Place to hide' kwam vorige week nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5 en blijft daar deze week stevig staan.

2. F met Bureau Sport - 'Oranje'
Eind vorig week kwam de nieuwe single van F uit. En geen gewone single, maar een heuse WK-hit. Het nummer is opgenomen met presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra van sportprogramma Bureau Sport. Afgelopen maandag werd het nummer nog live in de uitzending van De Wereld Draait Door gespeeld. In de Haagse YouBox Top 5 komt de videoclip met stip binnen op nummer 2.

3. B Sharp - 'Losing daylight'
Vorige week presenteerde de Westlandse formatie B Sharp haar nieuwe EP in Nederland Drie in Wateringen. De tweede EP heet 'Different Heights in Different Ways' en telt vier nieuwe nummers. Eén van die nummers, 'Losing daylight', is voorzien van een videoclip waarmee de band deze week nieuw binnenkomt op nummer 3 in de Haagse YouBox Top 5.

4. The Cavern - 'Lonely nights'
Onlangs bracht The Cavern, bestaande uit Floortje van der Kooij, Pepijn van der Kooij en Annemarie van den Born, haar tweede videoclip uit. Deze videoclip kwam twee weken geleden nieuw binnen op de derde plek en steeg een week later naar de tweede positie. De opmars is echter alweer gestaakt en The Cavern zakt deze week naar de vierde plaats in de Haagse YouBox Top 5

5. G∆RTM∆LEN - 'H∆UNTING'
Engeland kon eerder deze maand kennis maken met G∆RTM∆LEN. De act was te zien op het Britse showcase festival The Great Escape in Brighton. Naast G∆RTM∆LEN waren ook de Haagse acts Taymir en Generate te zien. Twee weken geleden stond het Haagse duo nog op de hoogste positie in de Haagse YouBox Top 5 met de videoclip 'H∆UNTING', maar inmiddels is het duo de hekkensluiter van de top 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- B Sharp - 'Losing daylight'
- Birth of Joy - 'Grow'
- DI-RECT - 'Paper plane'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.