Haagse YouBox Top 5 (week 2)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Alexander McKenzie & The Underpaid - 'Ambivalence'
Een opvallende nieuwe nummer één deze week. 'Ambivalence', de titeltrack van het tweede album van de Haags/Rotterdamse band Alexander McKenzie & The Underpaid, komt uit het niets op aan de topv an de lijst. Het nummer werd namelijk al eind 2012 uitgebracht. Onlangs bracht de 3voor12 Den Haag Selecteert act de single 'Lay me down' uit.

2. Kern Koppen - 'Noem me een man'
Op 1 januari bracht Kern Koppen de nieuwe videoclip bij 'Noem me een man' uit. Het nummer is afkomstig van de EP 'Herfst Blad', de derde in 'De Vier Seizoenen van Kern Koppen' reeks. In februari verschijnt het laatste deel van het vierluik, 'Winter Slaap', waarvan de presentatie wederom plaats vindt in Paard van Troje.

3. Magnavox Radio - 'Made To Fly'
In de Haagse YouBox Top 10 2013 stond de band niet op de eerste plek, maar ook dit jaar staat Magnavox Radio met de EP 'Made To Fly' gewoon weer bovenaan in de reguliere Haagse YouBox Top 5. Al zakt de EP deze week wel van nummer 1 naar nummer 3. Lees hier in ieder geval wat wij van de EP vonden.

4. Ravage! Ravage! - 'Eat your melancholy'
Deze week blijft de nieuwe videoclip van de deels Haagse electropopband Ravage! Ravage! staan op de vierde plaats. Het nummer is de titeltrack van de nieuwe EP, na ‘Blisters’ (2011) en ‘Trick Mirror’ (2012) de derde van de formatie. De EP met vier nieuwe nummers en een flink aantal remixes is tijdelijk gratis te downloaden via Soundcloud.

Onlangs verscheen de eerste videoclip van electropopformatie Monomental. Het duo bestaat uit Kyle Dukes (NiCad) en Duco Scheltes (Nondegreen, Doll House Drama). De video bij ‘But you do’ is gemaakt door Hee-Man en opgenomen in de Panderbar, waar ook de presentatie plaats vond. Deze week staat de video op nummer 5 in de Haagse YouBox Top 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Magnavox Radio - 'Made To Fly'
- 24K - 'Bladgoud'
- 'Antilounge 10'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- F - 'Laat het langsje'
- Glossy Jesus - 'The heat and the cold war'
- Ravage! Ravage! - 'Eat your melancholy'
- Monomental - 'But you do'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.