Haagse YouBox Top 5 (week 14)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. De Kraaien - 'Pechvogel'
Vanuit het niets vorige week weer terug op nummer 1; 'Pechvogel' van De Kraaien. Het nummer werd in mei 2013 uitgebracht en was de tweede single van de Haagse formatie. Vooralsnog wachten we nog geduldig op de opvolger (cover 'Geen gepijpzeik' even buiten beschouwing), maar tot die tijd vermaken we ons nog even met deze door Frank van der Steen gemaakte videoclip.

2. Playground Zer0 - 'Electric Lemonade'
Eerder deze week verscheen de officiële eerste videoclip en single van het dj/producertrio Playground Zer0. De breakbeat-/danceformatie stond al op Club 3voor12 Den Haag en in het voorprogramma van Baskerville en Splendid en is momenteel druk bezig met het debuutalbum. Op deze eerste single verzorgt Patrick Schmitz (Splendid) de vocalen. Het nummer komt deze week nieuw binnen op nummer 2.

3. Soul Sister Dance Revolution - 'Submarine'
De Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution heeft een nieuwe single uit. 'Submarine' is het eerste nummer van het aankomende tweede album van de formatie. De heren zijn net terug van een korte tour door Duitsland en zijn morgenavond te zien tijdens Ongetemd in Paard van Troje. Deze week blijft het nummer staan op de derde plek in de Haagse YouBox Top 5.

4. Laura Palmer - 'Spring Traffic'
De Haagse nugaze formatie Laura Palmer, eerder al te zien tijdens de Haagse Pop Week, presenteerde gisteravond (3 april) de eerste officiële EP 'Spring Traffic' in de SuperMarkt. De EP staat al een tijdje in de Haagse YouBox en werd meteen al veelvuldig beluisterd en stond de afgelopen weken bovenaan de lijst. Deze week zakt de EP van de tweede naar de vierde plaats.

5. Prinsenkind - 'Guys night out'
De nieuwe single van Prinsenkind, afkomstig van de tweede EP 'Dansen Door De Duisternis', komt deze week nieuw binnen op de vijfde plek in de Haagse YouBox Top 5. Op 'Guys night out' werkt Prinsenkind opnieuw samen met debroervanroos (Tim Hofman) en TheGreyness (Damion Grey). Zaterdag 5 april is Prinsenkind te zien tijdens Ongetemd in Paard van Troje.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Hallo Venray - 'Bob Dylan lyrics'
- The Great Communicators - 'Zoetrope'

- Tim Akkerman - 'Break it up'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.