Haagse YouBox Top 5 (week 13)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. De Kraaien - 'Pechvogel'
Vanuit het niets weer terug op nummer 1; 'Pechvogel' van De Kraaien. Het nummer werd in mei 2013 uitgebracht en was de tweede single van de Haagse formatie. Vooralsnog wachten we nog geduldig op de opvolger, maar tot die tijd vermaken we ons nog even met deze door Frank van der Steen gemaakte videoclip.

2. Laura Palmer - 'Spring Traffic'
De Haagse nugaze formatie Laura Palmer, eerder al te zien tijdens de Haagse Pop Week, bracht onlangs de eerste officiële EP uit; 'Spring Traffic'. De officiële presentatie vindt plaats op donderdag 3 april in de SuperMarkt. In de Haagse YouBox werd de EP meteen al veelvuldig beluisterd en stond de afgelopen twee weken bovenaan de lijst. Deze week blijft de EP staan op de tweede plaats.

3. Soul Sister Dance Revolution - 'Submarine'
Vorige week bracht de Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution haar nieuwe single uit. 'Submarine' is het eerste nummer van het aankomende tweede album van de formatie. De heren zijn net terug van een korte tour door Duitsland en zijn volgende week te zien op het Aangeschoten Wild festival in Delft. Op 5 april staat SSDR tijdens Ongetemd in Paard van Troje. Deze week blijft het nummer staan op de derde plek in de Haagse YouBox Top 5.

4. DI-RECT - 'Invincible'
Op 4 april komt het nieuwe album 'Daydreams In A Blackout' van DI-RECT uit. De presentatie vindt plaats op zaterdag 12 april in de kleine zal van Paard van Troje waarvan de kaarten vorige week in 2 minuten uitverkocht waren. De eerste single 'Invincible' is inmiddels al uit. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Frank van der Steen (Kern Koppen) en Starsquid. In de Haagse YouBox Top 5 staat het nummer deze week op nummer 4.

5. JARA - 'Sky Collector'
De band rondom singer-songwriter Jara Holdert, kortweg JARA, bracht eind vorig jaar de eerste EP 'Sky Collector' uit. De presentatie vond plaats in HOOP en de EP werd meteen met veel enthousiasme onthaald. Onlangs plaatste 3voor12 Den Haag de recensie van de EP, wat er toe leidde dat de EP weer terugkeert in de Haagse YouBox Top 5. Deze week zakt 'Sky Collector' echter van de eerste naar de vijfde plaats.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Tim Akkerman - 'Break it up'
- Soul Sister Dance Revolution - 'Submarine'
- GARTMALEN - 'HAUNTING'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.