Haagse YouBox Top 5 (week 12) Haagse YouBox Top 5 (week 12)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 12)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. JARA - 'Sky Collector'
De band rondom singer-songwriter Jara Holdert, kortweg JARA, bracht eind vorig jaar de eerste EP 'Sky Collector' uit. De presentatie vond plaats in HOOP en de EP werd meteen met veel enthousiasme onthaald. Vorige week plaatste 3voor12 Den Haag de recensie van de EP, wat er toe leidde dat de EP weer terugkeert in de hoogste regionen van de Haagse YouBox Top 5. Deze week stijgt de EP van 2 naar 1.

2. Laura Palmer - 'Spring Traffic'
De Haagse nugaze formatie Laura Palmer, eerder al te zien tijdens de Haagse Pop Week, bracht onlangs de eerste officiële EP uit; 'Spring Traffic'. De officiële presentatie vindt plaats op donderdag 3 april in de SuperMarkt. In de Haagse YouBox werd de EP meteen al veelvuldig beluisterd en stond de afgelopen twee weken bovenaan de lijst. Deze week zakt de EP naar de tweede plek.

3. Soul Sister Dance Revolution - 'Submarine'
Maandag bracht de Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution haar nieuwe single uit. 'Submarine' is het eerste nummer van het aankomende tweede album van de formatie. De heren zijn net terug van een korte tour door Duitsland en zijn volgende week te zien op het Aangeschoten Wild festival in Delft. Op 5 april staat SSDR tijdens Ongetemd in Paard van Troje.

4. GARTMALEN - 'HAUNTING'
Onlangs vierde het Haagse elektroniche duo GARTMALEN haar 1-jarig jubileum. Het heuglijke feit werd gevierd met een nieuwe videoclip bij het nummer 'HAUNTING', afkomstig van het debuutalbum 'EXBEHAVIOUR'. In de Haagse YouBox Top 5 kwam de video vorige week nieuw binnen op de vijfde plek waar het vorige week bleef staan. Deze week stijgt de video echter een plekje naar nummer 4.

5. DI-RECT - 'Invincible'
Op 4 april komt het nieuwe album 'Daydreams In A Blackout' van DI-RECT uit. De presentatie vindt plaats op zaterdag 12 april in de kleine zal van Paard van Troje waarvan de kaarten vanmorgen in 2 minuten uitverkocht waren. De eerste single 'Invincible' is inmiddels al uit. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Frank van der Steen (Kern Koppen) en Starsquid. In de Haagse YouBox Top 5 staat het nummer deze week op nummer 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- GARTMALEN - 'HAUNTING'
The Cavern - 'Never alone'
- Anouk - 'You & I'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag