Haagse YouBox Top 5 (week 11)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Laura Palmer - 'Spring Traffic'
De Haagse nugaze formatie Laura Palmer, eerder al te zien tijdens de Haagse Pop Week, bracht onlangs de eerste officiële EP uit; 'Spring Traffic'. Op de EP staan vier nummers met behalve de titeltrack ook '29 years', 'Hesitate' en 'Fucks hags crew'. De officiële presentatie vindt plaats op 3 april in de SuperMarkt. In de Haagse YouBox werd de EP meteen al veelvuldig beluisterd en kwam vorige week meteen nieuw binnen op nummer 1 in de Top 5 waar het deze week stevig blijft staan.

2. JARA - 'Sky Collector'
De band rondom singer-songwriter Jara Holdert, kortweg JARA, bracht eind vorig jaar de eerste EP 'Sky Collector' uit. De presentatie vond plaats in HOOP en de EP werd meteen met veel enthousiasme onthaald. Deze week plaatste 3voor12 Den Haag de recensie van de EP, wat er toe leidde dat de EP weer terugkeert in de hoogste regionen van de Haagse YouBox Top 5. Deze week op nummer 2.

3. DI-RECT - 'Invincible'
Onlangs ging de single 'Invincible' van de Haagse rockband DI-RECT in première. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Frank van der Steen (Kern Koppen) en Starsquid. In de Haagse YouBox Top 5 kwam 'Invincible' binnen op nummer 1 en wisselde sindsdien tussen de 3e en 4e plaats. Deze week is het net als vorige week de derde plek. In de Single Top 100 kwam het nummer niet verder dan de 99e positie.

4. Orange Grove - 'Ready for it'
De Haagse reggaeband Orange Grove bracht onlangs de nieuwe single 'Ready for it' uit, geremixt door de Franse dj/producer Bob Sinclar. Het nummer wordt in Nederland uitgebracht door Universal en is daarnaast in meer dan vijftien Europese landen verkrijgbaar. 'Ready for it' kwam tot nu toe niet verder dan de derde plek in de Haagse YouBox Top 5, deze week staat het net als vorige week op de vierde plek.

5. GARTMALEN - 'HAUNTING'
Vorige week vierde het Haagse elektroniche duo GARTMALEN haar 1-jarig jubileum. Het heuglijke feit werd gevierd met een nieuwe videoclip bij het nummer 'HAUNTING', afkomstig van het debuutalbum 'EXBEHAVIOUR'. In de Haagse YouBox Top 5 kwam de video vorige week nieuw binnen op de vijfde plek waar het deze week blijft staan.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- GARTMALEN - 'HAUNTING'
The Cavern - 'Never alone'
- Anouk - 'You & I'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.