Haagse YouBox Top 5 (week 10)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Laura Palmer - 'Spring Traffic'
De Haagse nugaze formatie Laura Palmer, eerder al te zien tijdens de Haagse Pop Week, bracht vorige week de eerste officiële EP uit; 'Spring Traffic'. Op de EP staan vier nummers met behalve de titeltrack ook '29 years', 'Hesitate' en 'Fucks hags crew'. In de Haagse YouBox is de EP de afgelopen week veelvuldig beluisterd en stoot dan ook meteen door naar de koppositie in de Top 5.

2. Anouk - 'You & I'
Twee weken geleden was daar ineens de nieuwe single van Anouk, 'You & I'. De Haagse zangeres schreef het nummer met producer Afrojack. Het lijkt ook niet de laatste dance track te zijn die we van Anouk kunnen verwachten, de zangeres zit momenteel ook in de studio met Nicky Romero en Yellow Claw. In de Mega Top 50 kwam 'You & I' nieuw binnen op nummer 10 en in de Top 40 deze week op nummer 29 (haar dertigste Top 40-hit). In de Haagse YouBox Top 10 zakt ze deze week van de eerste naar de tweede positie.

3. DI-RECT - 'Invincible'
Onlangs ging de single 'Invincible' van de Haagse rockband DI-RECT in première. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Frank van der Steen (Kern Koppen) en Starsquid. In de Haagse YouBox Top 5 kwam 'Invincible' binnen op nummer 1 en wisselde sindsdien tussen de 3e en 4e plaats. Deze week is het net als vorige week de derde plek. In de Single Top 100 kwam de band niet verder dan de 99e positie.

4. Orange Grove - 'Ready for it'
De Haagse reggaeband Orange Grove bracht onlangs de nieuwe single 'Ready for it' uit, geremixt door de Franse dj/producer Bob Sinclar. Het nummer wordt in Nederland uitgebracht door Universal en is daarnaast in meer dan vijftien Europese landen verkrijgbaar. 'Ready for it' kwam tot nu toe niet verder dan de derde plek in de Haage YouBox Top 5, maar stijgt deze week wel weer van de vijfde naar de vierde plek.

5. GARTMALEN - 'HAUNTING'
Afgelopen week vierde het Haagse elektroniche duo GARTMALEN haar 1-jarig jubileum. Het heuglijke feit werd gevierd met een nieuwe videoclip bij het nummer 'HAUNTING', afkomstig van het debuutalbum 'EXBEHAVIOUR'. In de Haagse YouBox Top 5 komt de video deze week nieuw binnen op de vijfde plek.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- GARTMALEN - 'HAUNTING'
The Cavern - 'Never alone'
- Anouk - 'You & I'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.