Haagse YouBox Top 5 (week 1)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Magnavox Radio - 'Made To Fly'
In de Haagse YouBox Top 10 2013 stond de band niet op de eerste plek, maar ook dit jaar staat Magnavox Radio met de EP 'Made To Fly' gewoon weer bovenaan in de reguliere Haagse YouBox Top 5. Het eerste goede voornemen van de band voor dit jaar is het willen aandoen van de Popronde 2014. Gaat het de band lukken om ook op overige Nederlandse lokaties te spelen? Lees hier in ieder geval wat wij van de EP vonden.

2. F - 'Geen fuck om jou'
Weer terug in de Haagse YouBox Top 5 is F met de videoclip 'Geen fuck om jou'. Waarschijnlijk staat de clip in vernieuwde belangstelling doordat de tweede plek is bekleed in het jaaroverzicht Haagse YouBox Top 10 van 2013. Aan het eind van 2013 deden wij met F een eindejaarssessie. Deze is hier te vinden. 

3. De Kraaien - 'USBekistan'

Ook weer terug in de Haagse YouBox Top 5 is 'USBekistan' van De Kraaien. Het oudere werk van De Kraaien lijkt weer in trek te zijn na het onverwachte succes van 'Dat gepijpzeik' als cover van Robin Thicke's 'Blurred lines'. Vooral de hit 'Leggende gelden' zorgt ervoor dat de EP de lijst weer binnenkomt. Lees hier de Eindejaarssessie met De Kraaien.

4. Ravage! Ravage! - 'Eat your melancholy'
Deze week zakt de nieuwe videoclip van de deels Haagse electropopband Ravage! Ravage! naar de vierde plaats. Het nummer is de titeltrack van de nieuwe EP, na ‘Blisters’ (2011) en ‘Trick Mirror’ (2012) de derde van de formatie. De EP met vier nieuwe nummers en een flink aantal remixes is tijdelijk gratis te downloaden via Soundcloud.

5. The Hague Idiots - 'Christmastime on Mars'
De jonge Haagse punkrockband The Hague Idiots heeft een nieuwe videoclip uitgebracht, 'Christmastime on Mars'. Een heuse Kerstsingle dus. De band won onlangs ook de Unicef Talentbattle in Bitterzoet (Amsterdam) en stond in de voorrondes van Talent Event. De videoclip kwam onlangs nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5, en lijkt deze week definitief op weg te zijn naar de uitgang in de lijst.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Magnavox Radio - 'Made To Fly'
- 24K - 'Bladgoud'
- 'Antilounge 10'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Ravage! Ravage! - 'Eat your melancholy'
- Monomental - 'But you do'
- Jebroer - 'Een mens'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.