Haagse Pop Week 2014 introduceert: Three High Fives

“We hadden een klein eureka momentje; we gaan samen muziek maken”

Remco van der Ham | Foto’s: Wouter Vellekoop ,

De Haagse Pop Week is ieder jaar weer een uitstekende plek om nieuwe Haagse acts te ontdekken. Zo ook dit jaar. Het tiendaagse evenement vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober. De komende tijd introduceren we op 3voor12 Den Haag enkele van de nieuwe acts die tijdens de Haagse Pop Week te zien zijn. Vandaag introduceren we Three High Fives.

Het trio Three High Fives bestaat uit zangeres/gitarist Laura Nijhuijs (ReBelle, Splendid), bassist Mike Teeuwisse (Sonic Litter) en drummer Bert Fonderie (Sonic Litter) en kent zijn oorsprong tijdens het 25-jarig jubileum van de Zwarte Ruiter. “We speelden voor het eert met elkaar samen in de Zwarte Ruiter Allstarband, een eenmalig cover initiatief waarvoor we alle drie gevraagd waren ter ere van het jubileum.” Als Michel en Laura elkaar niet veel later tegenkomen ontstaat het idee voor een nieuwe band. “We zeiden tegen elkaar dat we zo’n zin hadden om iets nieuws te beginnen en toen hadden we een klein eureka momentje; we gaan samen muziek maken!” Er miste alleen nog een drummer. “We dachten aan precies dezelfde persoon, Bert, en wie loopt er op dat moment voorbij? Bert! Serieus!”
 
En zo geschiedde. De drie muzikanten doken de oefenruimte in. “Tijdens die eerste keer samenspelen hebben we meteen drie nummers geschreven die we nu ook nog steeds spelen.” De muziek van Three High Fives kan worden omschreven als rauwe, aanstekelijke powerpop. Hetgeen dit trio anders maakt dan andere bands is echter niet op muzikaal gebied. “Het leeftijdsverschil. Bert en Michel zijn bijna twee keer zo oud als Laura en we merken dat het eigenlijk geen reet uitmaakt. We zijn echt maatjes en we hebben het altijd onwijs gezellig met elkaar en liggen ook heel erg op één lijn qua muziek maken.”
 
Hoewel de band nog niet heel lang bestaat, staat de band vol zelfvertrouwen op het podium. “We voelen elkaar zo goed aan dat het helemaal niet voelt alsof we met een nieuwe band staan te spelen.” Three High Fives tourt momenteel door Nederland met de Popronde. “Je speelt dan voor een publiek dat jou totaal niet kent. Het is dan voor iedereen nieuw. Niet alleen voor onszelf maar ook voor het publiek. Als mensen dan tof vinden waar je zelf ook heel erg achter staat, is dat te gek!” Om mee te kunnen doen aan de Popronde, moest de band drie nummers insturen. “We hadden op dat moment nog maar zes liedjes, maar wilden er daar drie van opnemen om op te sturen.” Via Bert wordt producer Erik Schurman erbij gehaald. “Het idee was om in één dag drie liedjes op te nemen in de Bullet Sound Studio. Het ging zo relaxt en snel die dag dat we uiteindelijk alle zes de liedjes hebben opgenomen! We waren zo blij met het resultaat dat we het op Spotify en iTunes hebben gezet.”
 
Voor de komende tijd zitten Laura, Bert en Michel vol plannen. “Nu willen we voornamelijk nieuwe songs schrijven, maar ook een goede boeker vinden en volgende zomer toffe festivals pakken. En natuurlijk een mooie plaat maken! De ultieme droom is natuurlijk de wereld veroveren met onze muziek, goede muziek maken en touren.” Deze grote ambities worden ook duidelijk als we vragen wat voor prijs de band nog wel eens zou willen winnen. “De Haagse Pop Prijs slaan we over, we gaan gelijk voor een Grammy.” Tot slot, welke andere acts die tijdens de Haagse Pop Week spelen mogen we zeker niet missen? “Het leuke aan de Haagse Pop Week is dat er veel nieuw Haags talent speelt, wat je misschien nog niet kent. Laat je verrassen en ga de stad in om te horen wat voor talent Den Haag te bieden heeft!”
 
Three High Fives is tijdens de Haagse Pop Week te zien op vrijdag 24 oktober om 22.45 uur in O’Casey’s.