Haagse Pop Week 2014 introduceert: Mik Adrian

Schaamteloze popmuziek met een sixties-randje

Frank Veldkamp | Foto’s: Wouter Vellekoop ,

De Haagse Pop Week is ieder jaar weer een uitstekende plek om nieuwe Haagse acts te ontdekken. Zo ook dit jaar. Het tiendaagse evenement vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober. De komende tijd introduceren we op 3voor12 Den Haag enkele van de nieuwe acts die tijdens de Haagse Pop Week te zien zijn. Vandaag introduceren we Mik Adrian.

De zeskoppige band Mik Adrian heeft leden van Tune, F, en Capisce? in de gelederen en timmert hard aan de weg. Zoals wel vaker het geval is, ontstaat Mik Adrian vanuit een vriendengroep waar via connecties en dronken avondjes het idee voor een band ontstaat. Met optredens in De Supermarkt, Lucy’s Wijsje en een akoestisch optreden op  een plastic zwaan in het Zuiderpark achter de rug is tijdens de Haagse Pop Week het Paard van Troje het decor voor de ontwapenende dreampop van Mik Adrian. “Er zit wat ervaringsverschil in de band, maar door onze gezamenlijke passie voor de muziek die we maken is iedereen heel gedreven. We moeten nog veel ervaring opdoen, maar gelukkig krijgen we de kans om veel te spelen en dus te groeien”.

Het hoogtepunt van de band tot nu toe is het moment waarop de leden zich realiseren dat ze na maanden repeteren beginnen te klinken zoals ze zich hadden voorgesteld: “Dat was te gek, maar ons echte hoogtepunt komt er nog aan.” Ook qua sappige anekdotes om tijdens interviews mee te imponeren heeft de band nog wat huiswerk te doen: “Die keer dat we 3,5 uur hebben geploeterd op een mooie anekdote voor 3voor12 Den Haag maar we bleken er simpelweg geen te hebben.”

De band beschrijft haar muziek als liefdevol, gezellig en intiem, waarbij het gaat om het maken van mooie liedjes. Het ene moment dansbaar, vol blijdschap en levenslust, het andere moment klein en gevoelig om met gesloten ogen van te genieten. Schaamteloze popmuziek met een sixties-randje. “We houden ons niet zo bezig met de manier waarop we ons onderscheiden van andere bands. We maken vooral muziek die we zelf mooi vinden en daar hebben we erg veel plezier in!”
 
Hoe ziet de nabije toekomst van Mik Adrian eruit? “We willen zoveel mogelijk spelen en schrijven en dan een EP of plaat uitbrengen. Daarnaast beginnen we met onze eigen merchandise. Onze zangeres Kim (van Roijen, red.) heeft een eigen sieradenlijn en daar hebben we leuke plannen mee.” Met de lange termijn is de band nog niet echt bezig: “Laten we maar bij het begin beginnen en kijken hoever we komen. Het zou te gek zijn als we uiteindelijk van onze muziek kunnen leven.” Een mooi begin van het realiseren van die droom kan het winnen van een prijs tijdens de Haage Pop Week zijn. “Het zou fantastisch zijn om een publieksprijs of de prijs voor beste live act te mogen ontvangen!” Wat mogen we verder tijdens de Haage Pop Week niet missen volgens Mik Adrian? “Friends of the Family, David Benjamin en Machine Makes Man. Het zijn compleet verschillende acts, maar allemaal uniek in hun soort en wij vinden ze te gek!”
 
Mik Adrian is tijdens de Haagse Pop Week te zien op zaterdag 25 oktober om 21.40 uur in de foyer Paard van Troje.