Haagse Pop Week 2014 introduceert: Future Hearts

“Wereldfaam gaan we in ieder geval niet (meer) voor”

Remco van der Ham | Foto’s: Wouter Vellekoop ,

De Haagse Pop Week is ieder jaar weer een uitstekende plek om nieuwe Haagse acts te ontdekken. Zo ook dit jaar. Het tiendaagse evenement vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober. De komende tijd introduceren we op 3voor12 Den Haag enkele van de nieuwe acts die tijdens de Haagse Pop Week te zien zijn. Vandaag introduceren we Future Hearts.

Van alle bands die te zien zijn tijdens de Haagse Pop Week heeft Future Hearts waarschijnlijk de meeste ervaring in de gelederen. Zanger/gitarist Leo Gstrein en gitarist Martijn Ruinard kennen we nog van Frezno Falls, gitarist Gijsbert Diteweg en bassist Mark Bubberman speelden in The Polar Exploration Ship en drummer Manfred Gstrein, inderdaad broer van, speelde in I Drive A UFO en Qrio en op dit moment in Droppings en Wigwam. Gijsbert en Leo kennen elkaar ook al uit een heel ver verleden toen ze beiden in No Joke speelden. Ondanks deze bak ervaring, blijft het optreden met een nieuwe ban spannend. “Zeker nu we in deze samenstelling voor het eerst deze nummers live ten gehore gaan brengen. Zelf zijn we overtuigd van onze muziek en kunnen niet wachten om deze voor een publiek te gaan spelen.”
 
Met dit eerste optreden hoopt de band natuurlijk een verpletterende indruk achter te laten. “We hopen dat we het publiek op een positieve manier van hun sokken kunnen blazen. “Kritiek mag ook en horen we ook graag zolang het opbouwende kritiek is waar we iets mee kunnen. En hopelijk komen ze dan bij een volgende keer weer en nemen ze vrienden mee. Mond op mond reclame is de beste reclame.”
 

De muziek van Future Hearts kan worden omschreven als rocksongs met een twist. “We verpakken mooie melodieën in stevige, goed in elkaar geboetseerde rocksongs. Ook de ‘foute’ gitaarsolo wordt hierbij niet geschuwd, maar altijd in het kader van het liedje en niet zijnde een egotrip van een bandlid. Dat wordt namelijk met harde hand door de band weggelachen...” De band bracht al een live EP uit, ’Impressionists’, wat meteen ook een hoogtepunt was voor het vijftal. De opnames hebben echter wel veel voeten in de aarde gehad. “We hebben in een half jaar twee keer de opnames weggegooid en vervolgens besloten om alles live op te nemen. Daar hadden we maar twee avonden in de oefenruimte voor nodig. Over tijdsverspilling gesproken... Maar het is de energie van de EP alleen maar ten goede gekomen.”

Voor de komende tijd staat vooral het schrijven van nieuw materiaal op het programma. “En vooral weer veel spelen. Hopelijk met een soort samenwerking met andere bands want dan sta je veel sterker in de hedendaagse popscene. Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat je overal kan spelen.” Vooral optredens in poptempels als Paradiso, Melkweg en Paard van Troje staan hoog op het lijstje. “Die zalen wil elke band natuurlijk wel op zijn giglijst hebben staan. Ook het spelen op de goede (zomer)festivals zou mooi zijn. Wereldfaam gaan we in ieder geval niet (meer) voor.”
 
Future Hearts heeft weinig interesse in wereldfaam en hetzelfde geldt voor het winnen van prijzen. “Erkenning is leuk, maar wat heb je er verder aan? Als er bijvoorbeeld een prijs of iets dergelijks aan hangt waar de band iets aan heeft of waar de band zich verder mee kan ontwikkelen dan is het nuttig. En waarom moet je als band perse ergens de beste in zijn? Wij zijn geen fan van wedstrijden.” Tot slot, welke andere acts die tijdens de Haagse Pop Week spelen mogen we zeker niet missen? “Als je niet bij het Radio Tonka festival bent geweest, heb je echt iets gemist. Verder spelen er nog een aantal andere bands tijdens de Haagse Pop Week die wij zelf graag willen zien; Cooper, Eiger en Polarized. En er zijn vast nog meer bands die wij (nog) niet kennen.”
 
Future Hearts is tijdens de Haagse Pop Week te zien op vrijdag 24 oktober om 23.00 uur in De Vinger.