Haagse Pop Week op zoek naar dj-talent

Feed My Beat organiseert showcases in 330live

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ook dit jaar staat Den Haag tijdens de herfstvakantie maar liefst tien dagen lang in het teken van de Haagse popmuziek. Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober vindt namelijk de veertiende editie van de Haagse Pop Week plaats. Door de hele stad zijn dan de meest uiteenlopende concerten te bezoeken. De organisatie heeft een eerste tip van de programmasluier opgelicht, in samenwerking met Feed My Beat zal namelijk ook aandacht worden besteed aan populaire dancemuziek.

Op donderdag 23 en vrijdag 24 oktober zal de nieuwe organisatie Feed My Beat in 330live talentvolle dj’s een kans geven die nog nooit of nauwelijks voor een publiek hebben gedraaid. Naast het optreden zal al het materiaal, inclusief foto’s en de gedraaide set, online komen te staan. Feed My Beat is opgericht door dj/producers Dominique van der Bas en Boy Bianchi. “Het is een organisatie die probeert alle mensen uit de muziekindustrie van hun eilandjes af te trekken en samen te brengen. Wij vinden dat zowel professionals als amateurs op een informele manier regelmatig bijeen moeten kunnen komen.” Eerder dit jaar organiseerden de twee een netwerkevent  in BINK36. Boy: “Alleen netwerken vonden we niet interessant genoeg. We wilden ervoor zorgen dat alle deelnemers naar iets kunnen luisteren, zelf iets kunnen laten horen en iets kunnen leren. Zo kwamen we op vier pijlers: connect, listen, show en learn. Het was een succes en sindsdien denken we na over hoe wij dit concept kunnen uitbouwen met meer edities en een online leerplatform.”
 
De showcases tijdens de Haagse Pop Week lijken een logisch vervolg. Den Haag staat vooral bekend als popstad, maar niet zozeer op het gebied van populaire dancemuziek. Daar mag best verandering in komen. Boy: “Eind augustus kregen wij Gideon Rozendaal van het Haags Pop Centrum op bezoek met de vraag of wij iets zouden kunnen betekenen op het gebied van dj’s en dancemuziek tijdens de Haagse Pop Week. Het leek ons een tof idee om dj’s die ambities hebben, maar geen of weinig ervaring, een podium te bieden. Dancemuziek is populair, dat is niet te ontkennen. Echter, er zijn veel dj’s die verder willen komen, alleen de weg die je daarvoor moet bewandelen is niet altijd even duidelijk en makkelijk. Wij hopen met Feed My Beat in ieder geval de weg te wijzen. Dominique: “De avonden die wij organiseren passen goed bij wat wij willen doen en wij hopen dat de reacties bevestigen dat we op de goede weg zijn. Mijn ervaring leert dat samenwerken en leren van anderen essentieel is voor succes in de meeste gevallen. Soms heb je een zetje nodig, soms een peptalk. Of een motiverende mening van een muzieklabel. Wij willen dat mogelijk maken en denken zelf een steentje bij te kunnen dragen door mee te doen tijdens de Haagse Pop Week.”
 
Dj’s kunnen zich tot en met vrijdag 12 september inschrijven voor de Feed My Beat showcases via de website.