Taymir wint De Haagse Pop Prijs

Nominaties in categorieën Aanstormend Talent en Beste Initiatief bekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Taymir heeft vanmorgen De Haagse Pop Prijs ontvangen. Alle bandleden van Haagse rockband werden vanmorgen met het goede nieuws wakker gebeld door 3FM-dj Giel Beelen. Taymir ontvangt de prijs omdat de band volgens de Haagse popscene dé band is waar het afgelopen jaar het meest om te doen is geweest. Eerder ging de prijs naar Bombay Show Pig (2012) en Kern Koppen (2013). Ook zijn de nominaties voor de Haags Pop Prijzen voor Aanstormend Talent en Beste Initiatief bekend gemaakt.

Taymir staat op het punt naar Parijs te vertrekken voor een optreden op showcase festival MaMa Event om vervolgens door te reizen naar de Verenigde Staten voor meerdere shows op Culture Collide in Los Angeles en CMJ Music Marathon in New York.
 
De luidruchtige opmars van Taymir werd in maart 2013 ingezet met een vlammend debuutoptreden in poppodium SuperMarkt. In de eerste week van oktober 2013 kwam Taymir’s eerste single ‘Aaaaah’ uit. Giel Beelen draaide de track al snel in zijn ochtendshow én bij De Wereld Draait Door. Kort daarop werd Taymir verkozen tot 3FM Serious Talent, werd de single ‘Aaaaah’ uitgeroepen tot 3FM Megahit en stond Taymir, als tweede Nederlandse band in de geschiedenis, op het London Calling festival in Paradiso. De band wordt uitgeroepen tot ‘The Sound of 2014’ bij DWDD en de Volkskrant geeft ze het predikaat Poptalent numero uno. OOR zette ze in de ‘14 Nederlandse Beloftes van 2014’ en ze doken ook nog eens op in de ‘12 van 3voor12’ voor 2014. Met een eigen clubtour begin 2014, buitenlandse shows op Le Printemps De Bourges in Frankrijk en The Great Escape in Engeland en met festivals als Noorderslag, Life I Live, Pinkpop, Paaspop, Indian Summer en Zwarte Cross werd 2014 het jaar van de waarheid voor TAYMIR. De overtuigende winnaars van Dé Haagse Pop Prijs dit jaar.
 
Haagse Pop Prijzen
De Haagse Pop Prijzen is een initiatief van het Haags Pop Centrum. De organisatie heeft maakte vandaag ook de genomineerden van de categorieën ‘Aanstormend Talent’ en ‘Beste Initiatief’ bekend heeft gemaakt. De acts Playground Zer0, JARA, Torus, The Indien en Tears & Marble maken kans op de Haagse Pop Prijs voor Aanstormend Talent. Popfestival Sniester, Homebass Records (het platenlabel dat het debuutalbum Phosphene van Taymir uitbracht), muzikale proeverij Lucy’s Wijsje of bandcoachorganisatie Ready To Play mag zich binnenkort een jaar lang het Beste Initiatief van Den Haag noemen. De uitreiking van deze categorieën van de Haagse Pop Prijzen in onderdeel van de Haagse Pop Week en vindt op zaterdag 25 oktober plaats in poppodium het Paard van Troje.