Haagse politiek: “Geen verdere bezuinigingen op Haagse popsector”

Positieve uitkomst Haags Popdebat

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Als vervolg op de Politieke Pop Pitch van oktober vorig jaar, waarbij verschillende politieke partijen hun standpunten, visie en beleidsvoornemens uitten op het gebied van popbeleid, werd woensdag 5 maart het Haags Popdebat georganiseerd. In het Haags Pop Centrum verzamelden vertegenwoordigers van negen politieke partijen zich om te discussiëren over verschillende stellingen rondom de Haagse popsector. Belangrijkste uitkomst; alle negen aanwezige partijen zegden toe niet verder te willen bezuinigen op de Haagse popsector.

Wouter Booij (PvdA), Martin Wörsdörfer (VVD), Martijn Bordewijk (D66), Michel Rogier (CDA), David Rietveld (GroenLinks), Aisha Akhiat (SP), Peter Bos (Haagse Stadspartij), Edwin IJspelder (PPS) en Mario van der Beek (Groep De Mos) namen deel aan het debat waarbij onder leiding van politiek verslaggever Michiel Breedveld (NOS) werd gesproken over de verwachte bezuinigingen op cultuur, de kleur van de Haagse popscene, het al dan niet oprichten van een Haagse popacademie en de regelgeving omtrent live muziek. Behalve de politieke partijen waren er ook veel vertegenwoordigers van popinstellingen aanwezig, waaronder Paard van Troje, SuperMarkt, Musicon, Cultuurschakel, Schollenpop en de Popunie, en ook veel muzikanten wisten de weg naar het HPC te vinden.
 
3voor12 Den Haag maakte een samenvatting van het Haags Popdebat met daarin de belangrijkste uitkomsten en meningen die tijdens het debat naar voren kwamen. Na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen, als het nieuwe college gevormd is, zal het Haags Pop Centrum in samenwerking met 3voor12 Den Haag een vervolg organiseren op het Haags Popdebat. Dit zal indien mogelijk plaats vinden tijdens de Haagse Pop Week 2014 in oktober. Bekijk hieronder de videoreportage van het debat.