Haagse politiek in debat over popmuziek

3voor12 Den Haag en HPC presenteren Haags Popdebat

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht organiseert het Haags Pop Centrum, in samenwerking met 3voor12 Den Haag, op woensdag 5 maart een onvervalst Haags Popdebat. De verschillende politieke partijen, vertegenwoordigd in de Haagse gemeenteraad, delen hun standpunten, visie en beleidsvoornemens in een uitgebreid debat over de Haagse popsector.

Het debat is een vervolg op de Politieke Pop Pitch die het Haags Pop Centrum organiseerde tijdens de opening van de Haagse Pop Week in oktober 2013. Popcultuur is belangrijk voor de stad Den Haag, luidde toen de gedeelde conclusie. In het Haags Popdebat debatteren de diverse partijen aan de hand van vier uitdagende stellingen over de verwachte bezuinigingen op cultuur, de regelgeving omtrent live muziek, het al dan niet oprichten van een Haagse popacademie en de kleur van de Haagse popscene. Ruimte voor geluid uit het publiek is er ook; na iedere stelling gaat de microfoon de zaal in voor een korte discussie. De muzikale omlijsting van de avond is in handen van JARA en haar eigenzinnige indiefolk.

Michel Rogier (CDA), Martijn Bordewijk (D66), David Rietveld (GroenLinks), Mario van der Beek (Groep De Mos), Peter Bos (Haagse Stadspartij), Wouter Booij (PvdA), Agnes Kamstra (PPS), Aisha Akhiat (SP) en Martin Wörsdörfer (VVD) delen in het Haags Popdebat hun visie op het Haags popbeleid aan de hand van vier uiteenlopende stellingen over de verwachte bezuinigingen op cultuur, de kleur van de Haagse popscene, het al dan niet oprichten van een Haagse popacademie en de regelgeving omtrent live muziek. De debatleiding is in handen van de politiek verslaggever Michiel Breedveld, bekend van het NOS Journaal en Radio 1.

De stellingen
Tijdens het debat worden vier stellingen behandeld;
1. De verwachte bezuinigingen mogen de Haagse popsector niet verder treffen.
2. De Haagse Popscene is te wit.
3. Er moet een Haagse Pop Academie komen.
4. De steeds strenger wordende regels omtrent live muziek zijn een belemmering voor
talentontwikkeling in de stad Den Haag.

Het is mogelijk het Haags Popdebat bij te wonen en mee te discussiëren. De locatie van het Haags Popdebat is het HPC Café aan de Burgemeester Hovylaan 12. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het debat vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur. Het HPC Café heeft een beperkte bezoekerscapaciteit, wees daarom tijdig aanwezig.