Festivalkriebels 2014: Zeeheldenfestival maakt programma bekend Festivalkriebels 2014: Zeeheldenfestival maakt programma bekend

34e editie van woensdag 2 tot en met zondag 6 juli

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2014: Zeeheldenfestival maakt programma bekend

34e editie van woensdag 2 tot en met zondag 6 juli

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Eén van de gezelligste festivals van Den Haag, het kleinschalige Zeeheldenfestival, vindt dit jaar plaats van woensdag 2 juli tot en met zondag 6 juli. Op het Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier is er ook dit jaar weer een uitgebreid programma te vinden met behalve heel veel muziek ook dans, theater en verschillende kinderprogramma’s. Voor deze 34e editie van het festival is vandaag het volledige programma bekend gemaakt.

17 juni: De Haagse band Naked rondom singer-songwriter Arie Spaans (Suburbs) stond onlangs nog op Kaderock en ook tijdens Parkpop is de formatie te vinden op het THISSfest podium. Ook het Zeeheldenfestival kan aan het lijstje worden toegevoegd. Skapiche? is een tienkoppige skaband uit Gouda. De band wordt in 2000 opgericht en valt zeven jaar later uit elkaar. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in 2011 besluiten de bandleden de handschoen weer op te pakken om de festivals en podia weer om te toveren tot 'a real skanking party'. De fans van metal en stonerrock zijn op hun plek bij het optreden van DiTCH. De Haagse rockers presenteerden eind vorig jaar debuutalbum ‘Boca do Inferno’. Ready To Play presenteert dit jaar weer nieuw talent op het Zeeheldenfestival met dit keer optredens van Mullet en Death By Oxygen. Het programma is compleet met de toevoeging van The Black Veins, The Dirty Reminders, Chupacabras, The Surfaders, Lokey, Dear Mr Man, Zydeco, Sickfit, Life ’n Times, Kájhem Orchestra, Roderick Balt, Frenk & Friends, Mojo Man, Caleb, Tim Steinfort, Mandiaye Mboup & Mama Africa en Black Harmony.

1 april: Eén van de hoofdacts dit jaar is Joris Linssen & Caramba. Tv-presentator Linssen (Taxi, Hello Goodbye) en zijn vier bandleden maken Mexicaanse muziek met Nederlandstalige teksten. De band draait alweer zo’n 15 jaar mee en bracht tot nu toe vijf albums uit waarvan ‘Licht’ uit 2013 de meest recente is. De uit Delft afkomstige formatie Mama Franko maakt een eclectische mix van alles wat swingend, groovend en funky is. De acht muzikanten zitten momenteel in de studio voor de opnames van de eerste EP. De jonge hiphopartiest Mehdi won in januari de finale van Talent Event en daarmee verschillende festivaloptredens. Eén daarvan is op het Zeeheldenfestival, waar we een energieke show van de Haagse hiphopper kunnen verwachten. De lijst met uitgelekte namen bestaat verder uit de Haagse punkrockband Dead Fish FM, rock ’n roll coverband De Gitarama’s, murgafanfare Agrum en de punkband CUDA.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag