Festivalkriebels 2014: Westerpop maakt jubileumprogramma bekend

25e editie op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Hoewel er nog altijd veel onduidelijkheid is over de locatie van het festival voor volgend jaar, neemt dat niet weg dat de 25e editie van Westerpop groots gevierd wordt. “Het is fantastisch dat we op deze plek in 1989 zijn begonnen en dat we ook hier ons zilveren jubileum kunnen vieren”, aldus de organisatie. Westerpop vindt dit jaar plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus op het terrein voor het Grotius College in Delft. Het gratis toegankelijke festival heeft vandaag, Tweede Pinksterdag, het jubileumprogramma bekend gemaakt.

Op vrijdagavond zal de legendarische band Tee Set uit Delft een reünieconcert geven en zo de jubileumeditie van Westerpop openen. De band treedt op in de originele samenstelling, maar dan zonder zanger Peter Tetteroo die in 2002 overleed, aangevuld met enkele extra muzikanten. Ook de Haagse reggaeband Splendid is van de partij. De tienkoppige formatie bracht vorig jaar het vijfde album ‘Sun Beats Down’ uit en is inmiddels alweer bezig met de opvolger. Jett Rebel is een van de snelst reizende sterren in de Nederlandse muziekscene. Maandag was hij nog te zien op Pinkpop, waar hij optrad met de legendarische bassist Larry Graham (Sly & The Family Stone). De vrijdag wordt afgesloten door het Haarlemse Baskerville. Thijs van der Klugt en Bart Possemis vormen de basis van deze electro/indiepopformatie die live met band wordt aangevuld. Vorig jaar verscheen het tweede album ‘Strongroom’. Ook zullen vrijdagavond de drie finalisten van de Peter Tetteroo Bokaal optreden en strijden om de winst.

Op zaterdag staat onder andere Barry Hay’s Flying V Formation op het programma. Barry Hay (Golden Earring) steekt met jonge muzikanten de oude hits van Golden Earring in een nieuw jasje, aangevuld met enkele covers en nieuw materiaal. De Britse rockband Lonely The Brave verzorgde al voorprogramma’s voor Bruce Springsteen, Black Rebel Motorcycle Club, The Deftones en Therapy?. Dit jaar verschijnt het debuutalbum. Ook Brits is soulzangeres Lulu James. De zangeres wordt ook wel vergeleken met Chaka Khan en Erikah Badu. Eind vorig jaar was James nog te zien op London Calling. De Zweedse mannen van Hoffmaestro wisten eerder al een feestje te bouwen op Parkpop en zullen dat op Westerpop nog eens dunnetjes over doen met een mix van ska, punk, rock ’n roll en reggae. Met de nederbeat van The Kik, de Amerikaanse bluesband The Delta Saints, de Eindhovense stonerrockband Candybar Planet en winnaar Peter Tetteroo Bokaal 2013 Pangea is het programma op het hoofdpodium compleet. Op het Stage Europe Network podium vind je optredens van jonge bands uit Europa met optredens van The Hearted, Ziggy Wild, VIO, Lost Woods, Yellowtree, The Esthetics en Alifib.