Festivalkriebels 2014: Orange Skyline en Thin Pillow via GBOB op Parkpop Festivalkriebels 2014: Orange Skyline en Thin Pillow via GBOB op Parkpop

34e editie op zondag 29 juni

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2014: Orange Skyline en Thin Pillow via GBOB op Parkpop

34e editie op zondag 29 juni

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Parkpop, het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Europa, vindt op zondag 29 juni voor de 34e keer plaats. In het Zuiderpark kun je de hele dag terecht voor een uitgebreid programma van zowel (inter)nationale als lokale acts. Het Haags Podium en de I Love Hiphop area zijn weer van de partij. Ook is er dit jaar een THISSfest podium met singer-songwriter talent. Het reguliere programma was al bekend, maar gisteravond werden de laatste twee namen toegevoegd via de finale van Global Battle of the Bands (GBOB).

22 juni: De Groningse indierockband Orange Skyline heeft zaterdagavond de Nederlandse finale van Global Battle of the Bands gewonnen. Op de Grote Markt nam de band het op tegen Martial Mouse, Infinite Mind, We Fall Slowly, Steady New Sounds en de Haagse acts Thin Pillow en Eve’s Fall. De jury vond Orange Skyline “onderscheidend, vernieuwend en een band met krachtige performance skills”. Met het winnen van de finale van GBOB speelt de band zondag 29 juni op de Jupiler Stage op Parkpop en vertegenwoordigt het viertal Nederland in de wereldfinale. Ook voor de beste Haagse act uit de finale is plek op Parkpop. De psychedelische rockband Thin Pillow krijgt tijdens Parkpop een plek op het Haags Podium. Ook te zien op het Haags Podium is de Haagse zanger Willem Bodhi. De eigenzinnige zanger zal gewapend met een akoestische gitaar de pauzemuziek verzorgen tussen de optredens op het Haags Podium door.

10 juni: De jonge Haagse poprockformatie Replayced is toegevoegd aan de line-up van het Haags podium. Afgelopen vrijdag won de band de bandwedstrijd van het Your Stage Festival bij Musicon. Het vijftal moest het opnemen tegen Siete Caminos, Yours Truly, Ergredior en Wellant Bandits. Met het winnen van de bandwedstrijd wist Replayced een plek in de line-up van het Haags Podium op Parkpop binnen te slepen. Afgelopen weekend stond de band ook nog op Kaderock en op zaterdag 2 augustus op Schollenpop.

2 juni: Ook dit jaar kun je tijdens Parkpop terecht bij het Haags podium voor de tofste acts uit de regio. En het programma mag er ook dit jaar weer zijn. Zo zullen onder andere de indierockveteranen van Hallo Venray optreden. Met het nieuwe album 'Show' is de band weer volop in de spotlight te vinden. Voor de liefhebbers van hiphop is er een optreden van Kern Koppen. Met 'De Vier Seizoenen' schopten de heren het vorig jaar tot 3FM Serious Talent. Piñata zorgt voor energieke reggae, ska, hiphop, latin en dubstep en bij Friends of the Family kun je meezingfolk a la Mumford & Sons verwachten. The Blues Junkies brengt vervolgens speed en punk ’n roll met een oorverdovend resultaat. De line-up op het Haags podium is compleet met Monkey Miracular samen met drummer Koen Herfst als knallende afsluiter.

27 mei: Nieuw dit jaar is het THISSfest podium met maar liefst achttien singer-songwriters op het programma. Op het programma staan zowel lokale, nationale als internationale singer-songwriters. Uit Den Haag komen Naked, JARA, Fantine Tho, Some Kind of Fire Rose en Hanneke Laura. Uit de rest van Nederland, onder andere uit Rotterdam, Groningen, Utrecht en Amsterdam, komen Linda Kreuzen, Richard Beukelaar, Elke, Bryan van Putten, The Rizzo Family, Armand Wijskamp, Tim Dawn, Writersday, Merlijn Nash, Helen Botman & Peter van Vleuten en Mixed Breed. De line-up wordt gecompleteerd door de Spaanse singer-songwriters Los Peces de Cristina en Pecker.

1 mei: De afsluiter van de Jupiler Stage is dit jaar de Utrechtse indierockband Kensington. De band gooide al hoge ogen met singles ‘Home again’ en ‘Let go’ en met de nieuwe single ‘Streets’ heeft de Kensington momenteel opnieuw een hit te pakken. Eerder dit jaar won de band nog de 3FM Award voor Beste Artiest Rock. De Chinese mannen van Hanggai verlangen naar de Mongoolse steppe en combineren dit met traditionele volksmuziek met hedendaagse rock. Djaikovski feat. TK Wonder zorgt voor een mix van Balkanmuziek, drum ’n bass en breakbeat. Singer-songwriter Eefje de Visser uit Voorburg won in 2009 al de Grote Prijs van Nederland en kan grote festivalweiden van intimiteit voorzien. Eefje was eerder al te zien op Lowlands, Oerol en Into The Great Wide Open. We Were Evergreen is een Franse kleurrijke indie-electropopband die folk en wereldmuziek ademt. Debuutalbum ‘Towards’ komt in mei uit. De Groningse rockchicks van Dudettes mogen het festival dit jaar openen. De band stond al in het voorprogramma van onder andere Golden Earring, Skunk Anansie en Triggerfinger.

Met hits als ‘Dreadlock holiday’, ‘Wallstreet shuffle’ en ‘Things we do for love’ weet 10cc tot op de dag van vandaag nog veel airplay te trekken op de radio. Dit jaar is de Britse band de afsluiter van Parkpop. De komst van Epica was al uitgelekt, maar nu ook bevestigd door de organisatie. De band speelt ieder (metal)festival plat, van Mexico tot Israël en brengt in mei haar zesde album ‘The Quantum Enigma’ uit. Rapper Gers Pardoel is dit seizoen niet alleen op Bevrijdingsfestival Den Haag te zien, maar ook tijdens Parkpop. Pardoel scoorde al enorme hits met ‘Ik neem je mee’ (grootste Nederlandstalige hit in de Top 40 ooit) en ‘Bagagedrager’ en brengt binnenkort zijn tweede album uit. De Amerikaanse Grammy-winnaar Jonny Lang brengt een mix van blues, soul, gospel, rock en funk mee en de Belgische zangeres Coely zorgt voor een goede dosis hiphop en r&b. Kanye West en Snoop Dogg mag ze in ieder geval al als fans beschouwen.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag