Festivalkriebels 2014: De Staat en De Kraaien maken programma Night at the Park compleet

Eerste editie op zaterdag 28 juni

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op de vooravond van Parkpop organiseert organisator DUCOS een nieuw Haags festival; Night at the Park. Het evenement vindt plaats op zaterdag 28 juni van 16.00 tot 23.00 uur in het Zuiderpark. Naast het live programma kan ook het WK Voetbal worden gevolgd. In tegenstelling tot Parkpop is Night at the Park niet gratis toegankelijk. Er zijn nog enkele Early Bird kaarten verkrijgbaar voor 25 euro. De reguliere kaarten kosten 32,50 euro. De volledige line-up is vandaag bekend gemaakt.

31 maart: De Nederlandse rockband De Staat uit Nijmegen bracht in september het derde album ‘I_CON’ uit waarvan onlangs de nieuwe single ‘Get it together’ uitkwam. De band won eerder al twee 3FM Awards (Beste Artiest Alternative) en is er ook dit jaar voor drie genomineerd (Beste Band, Beste Artiest Rock en Beste Album). De Haagse rapformatie De Kraaien scoorde eind 2012 een grote hit met ‘Ik vind je lekker’ waarvoor de formatie zelfs een Gouden Plaat ontving. Ook opvolgers ‘Pechvogel’ en ‘Dat gepijpzeik’ deden het goed, maar sindsdien blijft het betrekkelijk stil. Laten we hopen dat we tijdens Night at the Park wat nieuw materiaal voorgeschoteld krijgen. Tot slot is ook Van Dik Hout bevestigd voor het festival. De band scoorde vooral in de jaren ’90 verschillende hits waarvan ‘Stil in mij’ uitgroeide tot een echte Nederpopklassieker. Begin dit jaar verscheen het nieuwe album ‘Alles Wat Naar Boven Drijft’, het negende studioalbum van de band.

6 maart: Headliner van deze eerste editie is de Britse band Madness, bekend van hits als ‘Baggy trousers’, ‘One step beyond’, en ‘Our house’. De band bestaat al 38 jaar en bracht tot nu toe elf albums uit. Met hun aanstekelijke ska weten deze heren nog steeds menig festival flink op te zwepen. Volgens de organisatie moet Night in the Park de positie van Den Haag als popstad nog meer versterken en welke band kun je dan beter laten optreden dan Golden Earring? De oudste nog bestaande band van Nederland, met legio hits achter zijn naam. ‘Radar love’, ‘Twilight zone’ en ‘When the lady smiles’ zijn dan nog maar een tipje van de sluier. De rest van het programma word binnenkort bekend gemaakt.